Kjente kunstnere inntar Galleri Rød Herregård

I oktober skal Ari Behn, Mikael Persbrandt, Tor Rafael Raael og Per Heimly stille ut malerier, grafikk og fotokunst på Galleri Rød Herregård. Alle fire er kjent for de mørke undertonene i sine skaperverk.

Ari Behn til stede under åpningen

Lørdag 14. og søndag 15. oktober er det duket for celeber utstilling på Galleri Rød. Ari Behn, Mikael Persbrand, Tor Rafael Raael og Per Heimly er for tiden ute og reiser med kunsten sin, og Halden blir beæret med en stopp på turnéen.

Ari Behn er er godt kjent for det norske folk, og har hatt stor suksess både som forfatter og billedkunstner.

– Ari Behn har etablert seg sakte men sikkert som en meget god billedkunstner i Norge, sier Stein Willoch Mathisen ved Galleri Lille Martine.

Det er bekreftet at Ari Behn vil være til stede under åpningen på Galleri Rød lørdag 14. oktober. Som kjent er Ari Behns mor født i Halden.

– Bildene hans er fargerike og uttrykksfulle, men de har også en fortelling i seg, sier Stein. Det er jo viktig med kunst at det ikke bare er vakkert, men også har noen elementer i seg som provoserer.

Hvilke av de andre kunstnerne som eventuelt kommer til Halden for å overvære åpningen er ennå ikke avklart.

Mørke bilder fra Persbrandt

Mikael Persbrandt er en av Sveriges mest populære og anerkjente skuespillere, han har spilt i en rekke svenske og internasjonale filmproduksjoner. Mest kjent er han kanskje for sin rolle som Gunvald i den populære krimserien Beck, men Persbrandt er også en dyktig og mye brukt teaterskuerspiller i Norden. At Persbrandt er en velansett billedkunstner er imidlertid ukjent for de fleste.

– Persbrandts malerier skildrer hans eget liv, forteller Stein, og det er en del mørke bilder fra de mørke periodene i livet hans.

– Det blir en litt mørk utstilling, sier Stein videre, det blir spennende å sette sammen disse bildene til en utstilling.

Tor Rafael Raael på sin side er viden kjent som billedkunstner, han er en høyt ansett kunstner i Norge i dag. Raael har tidligere samarbeidet med Per Heimly, og i høst skal de altså stille ut sammen igjen. Per Heimly er også et kjent navn for de fleste nordmenn, Heimly er en anerkjent fotograf – spesielt kjent for de mange kjendisportetter han har tatt i løpet av sin karriere.

Må harmonere

Utstillingen vil i all hovedsak bestå av litografier, men kanskje blir det noen malerier også. Den som møter opp på Galleri Rød får se.

– Det jeg har sett av disse kunstnerne før er veldig bra, det blir en veldig spennende utstilling, sier Stein.

Det er en krevende jobb å sette sammen en utstilling med fire forskjellige kunstnere.

– Selv med én kunstner kreves det en del tankearbeid bak for at utstillingen skal harmonere, men med flere ulike kunstnere samtidig blir det enda mer tankearbeid bak.

– Noen ganger klaffer det med en gang, andre ganger blir man liggende våken og lure, sier Stein.

Utstillingen på Galleri Rød 14. og 15. oktober er en salgsutstilling med gratis inngang.

 

Kommentarer

kommentarer