Kjenner du noen med demens?

Gerd-Berit Odberg (t.v) og Benedicte Blakstad fra Halden demensforening.

Går du med en bekymring for at du selv eller noen du kjenner er i ferd med å utvikle demens? Da har du sikkert mange spørsmål. Halden demensforening ønsker å spre informasjon om og sette fokus på demens. Du finner dem på Tista senter onsdag og torsdag mellom 13 og 16 – ta med deg spørsmålene dine og kom.

Er du bekymret for at du glemmer mye? Eller er det noen rundt deg som glemmer mer enn vanlig? Det er ikke så greit å vite hvordan man skal håndtere dette. Dessverre er demens fremdeles et tabubelagt tema i dagens samfunn, både for den som er utsatt for demenssykdommer og for de pårørende.

Begynn med å prate med noen

Det kan være veldig vanskelig å være pårørende til en som er i ferd med å utvikle demens. De pårørende kvier seg ofte veldig for den første samtalen, hvordan sier man til noen at man mistenker at de har begynnende demens?

Da kan det være lurt å prate med noen som har vært med på dette før, og dra veksel på deres erfaringer. Medlemmer fra Halden demensforening være til stede på Tista senter onsdag og torsdag denne uken, tilgjengelige for en prat eller for å svare på spørsmål fra dem som kommer innom.  Her vil man få muligheten til å møte personer som vet hvordan det er å være pårørende til noen som har utviklet en demenssykdom.

Pårørendeskole

Denne uka, nærmere bestemt torsdag 21. september, starter også Pårørendeskolen om demens. Pårørendeskolen skal bidra til at deltakerne får informasjon og kunnskap om demenssykdommer samt hvordan de kan møte praktiske og følelsesmessige utfordringer i hverdagen. Samtidig får deltakerne mulighet til å møte andre i samme situasjon. De kan utveksle erfaringer og få nye kontakter.

Planlegger pårørendecafé

Pårørendeskolen som arrangeres av Halden kommune og demensforeningen, har som målgruppe familiemedlemmer, slektninger eller nære venner til personer som har utviklet en demenssykdom. Demenskoordinator Benedicte Bakstad og demensforeningen ved leder Gerd-Berit Odberg arbeider med å planlegge pårørendecafé, hvor kontaktene fra demensskolen kan videreføres.

Andre saker om demensforeningen:

Åpent møte med Halden Demensforening

https://kandusi.no/kalender/parorendeskole/

Kommentarer

kommentarer