Kjell Elvis på turné i Halden

Kjell Henning Bjørnestad, bedre kjent som Kjell Elvis, skapte ekte rockestemning da han hadde konserter i Halden denne uken.

Bjørnstad ble kåret til Europas Elvis-imitator i en konkurranse i 2006 og fikk tredjeplass i verdensmesterskapet for Elvis-imitatorer i 2007. Nå er han engasjert i «Den kulturelle spaserstokken» og reiser rundt for å underholde eldre.

Kultursalen på Bergheim bo- og aktivitetssenter ble raskt fylt opp tirsdag formiddag. Det var så stor interesse for den forestående konserten med Kjell Elvis at en del av publikum måtte overvære seansen fra døråpningen.

Kjell Elvis bød på variert musikk, sanger av Bobby Bare og Louis Armstrong stod på spillelisten sammen med – selvfølgelig – maange kjente Elvislåter. Gjenkjenneligheten var stor, mange i publikum var jo ungdom på 50-tallet og stemningen i salen ble ikke dårligere av at Kjell Elvis delte ut kyss og klemmer, svette skjerf i ekte Elvis-stil og komplimenter til damene.

Konserten ble filmet og streemet på Bergheim slik at de som ikke hadde mulighet til å komme ned til kultursalen kunne sitte på fellesstuen eller rommet sitt og se det hele på TV.

-Tilbakemeldingene jeg har fått fra beboere og pårørende er veldig positive. Jeg snakket også med Kjell Elvis etter siste konsert på Iddebo i går, og han var også fornøyd. Det var moro å se at han er så god til å by på seg selv overfor beboerne, og at han får så god kontakt med dem, sier aktivitet- og frivillighetskoordinator Anne-Berith Stangebråten.

Det var ikke bare Bergheim som fikk oppleve Norges svar på Elvis denne uken. Det ble tre konserter på tirsdag og tre på onsdag. Både Vaterland, Halden Frivilligsentral, Solheim dagsenter, Søsterveien tilrettelagt bolig og Iddebo sykehjem hadde besøk av den Elvis-inspirerte sangeren i regi av «Den kulturelle spaserstokken».

Den kulturelle spaserstokken er en nasjonal kultursatsing som har som mål å sørge for profesjonell kunst- og kulturformidling av høy kvalitet til eldre. Gjennom ordningen skal det legges til rette for økt samarbeid mellom kultursektoren og omsorgssektoren, slik at det utvikles gode kunst- og kulturprosjekt lokalt innenfor et mangfold av sjangre og uttrykk. Ordningen skal også bidra til at eldre får et tilpasset kulturtilbud på arenaer der de eldre befinner seg i dagliglivet.

Forsidefoto: Lisa Gustavsen.

Kommentarer

kommentarer