Kjære haldensere. Takk for tilliten.

Det er hyggelig å i vårt 8. år få den antagelig beste meningsmålingen som Høyre noensinne har hatt i Halden.

Før forrige valg, etter 4 knalltøffe år hvor vi vinteren 2015 sto i alvorlig fare for ikke å kunne utbetale lønn til de ansatte, og hvor vi måtte øke kassakreditten til 400 millioner for å makte det, fikk vi 31,5 % ved meningsmålingen i HA før valget. Med det var vi Haldens nest største parti den gangen.

Ved valget i 2015 gikk det imidlertid bedre og vi fikk litt over 39%.

Men nå, etter 8 år og en snuoperasjon som vi har forstått at Norge ikke har sett maken til, økte vi til 33,2%. Vår antagelig beste måling noensinne.

(HAs oppslag sammenligner den nye meningsmålingen med forrige valg og ikke forrige måling).

Så får vi satse på at resultatet blir bedre ved valget også denne gangen, som det ble både i 2011 og 2015, slik at den positive utviklingen hele kommune-Norge har lagt merke til de senere år kan fortsette.

Det er også svært hyggelig for meg personlig at etter 8 tøffe år med «all in» er det flere som vil ha meg som ordfører nå enn ved meningsmålingen før forrige valg.

Hele 286 millioner er tilbakebetalt med overskudd siden 2013, og vi kommer ut av Robek i år. I tillegg er ny skole på Idd og nytt demenssenter på Bergheim bygget, vi har vunnet Smartbyprisen for 2018, Klima Østfold-prisen i år og vi ble som følge av det som eneste kommune invitert av Innovasjon Norge til å delta ved Kong Haralds statsbesøk i Chile. For å nevne noe.

Det har vært noen skritt å gå for å komme dit vi er i dag. Ja, vi har på mange måter bygget en helt ny kultur i en «ny» kommune.

Så jeg håper at haldenserne vil at den positive trenden og stø kursen skal fortsette også etter valget i september.

Og med det vil jeg igjen få takke for tilliten og ønsker alle haldensere en riktig God Påske.

Thor Edquist

Ordfører (H)

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer