– Kjære fine haldensere!

Kjære fine haldensere!
I dag ønsker jeg meg deg opp til ishallen. Du som aldri har vært på en ishockeykamp, ta nå sjansen! Bli med på en støttedugnad til Comet og Kirkens Bymisjon i Halden.

Dagens veldedighetskamp går nettopp til det viktige arbeidet som Kirkens Bymisjon utfører i byen. Jeg syntes Vegar Skogli sa det så fint på facebook i går:
– Alle idrettsklubber som satser på topp idrett sliter økonomisk. Comet er intet unntak, likevel prøver de nå å gi tilbake til flere som trenger penger

. Jeg mener et godt samfunn ligger i evnen til å se andre når man selv har det vanskelig. I vår lille by, som skinner vakkert frem på tv en sommerdag, den har også sin bakside. Det er alt fra unge mennesker med rus og psykiske lidelser, til en mamma som trenger litt ekstra mat. Vi vil aldri få en trygg by, uten å se denne siden av medaljen. Nå skal det sies at mitt hjerte banker litt ekstra for barn og ungdom. Vi vil som samfunn tape mye på at unge mennesker faller utenfor fellesskapet. Ikke bare økonomisk, men alle lidelsene personen påfører seg selv og familien kan ikke måles i penger.

Min jobb i Kirkens Bymisjon har vært en berikelse, og ikke minst en oppdagelse. Kanskje først og fremst hvor viktig frivilligheten er for samfunnet. Mennesker som gjerne gir litt av sin tid for å gjøre andre godt, det kan heller ikke måles i penger. Jeg kunne aldri ha drevet ungdomsprosjektet eller Møtestedet på togstasjonen uten frivillige.
Vi kunne ikke delt ut eller tilberedet overskuddsmat uten hjelp fra haldenserne. Samfunnet hadde stoppet opp uten frivillighet! Kirkens Bymisjon i Halden gjør mer enn å dele ut mat.

Ungdomsprosjektet skal på tematur om rus og kriminalitet til Mesnali i mars måned, det blir garantert en personlig og spennende opplevelse. Her kommer pengene fra julekonserten til ”Sammen for Halden” og ”Kronekampen” til Comet godt med.

Vi har et fantastisk Skattekammer hvor vi låner ut gratis aktivitetsutstyr som slalåmski, skøyter og mye annet til barn og ungdom. Dette er for alle i byen og vi ser at behovet er meget stort. Vi bygger ut Skattekammeret og et nytt Byverksted i lokalene til Pedalen som er flyttet til Sarpsborg.

Første tirsdagen i måneden kommer Gatejuristen til våre lokaler. Her kan mennesker med rus- eller tidligere rusproblemer få juridisk bistand. Annenhver tirsdag benytter organisasjonen ”Rommet Mitt” lokalene til sin pårørende gruppe for rusavhengige. Kirkens Bymisjon tilbyr også arbeidsforberedende trening (AFT). Dette er en viktig arena for mange mennesker som kan være i en svært sårbar situasjon.

I dag kan du støtte vårt arbeid ved å møte opp på kamp i ishallen klokken 16:00. Det er gratis inngang og det fantastiske næringslivet i Halden sponser ut i fra hvor mange som kommer.

Jeg må også få nevne at Comet nå har sjansen til kvalspill. De er på formtoppen og har kun fire kamper igjen. Dagens kamp er kanskje den mest avgjørende denne sesongen, bli med å gi gutta det lille ekstra de trenger for å slå Narvik. Håper vi sees!

Trond Henriksen

Kommentarer

kommentarer