-Kirkens Bymisjon trenger Trond mer enn kirka

Trond Henriksen er stjerna i Sogneprest Jan Boye Lystads nye musikkvideo! I sangen hyller sognepresten Trond for arbeidet han gjør på Bymisjonen, og synger om at Trond trengs mer der enn i kirken.

En dag dukket plutselig sognerprest Jan Boye Lystad opp på Kirkens Bymisjon med en uvanlig forespørsel. Han lurte på om Trond Henriksen ville være med og spille inn en musikkvideo til en låt han hadde laget. Sangen handlet om Trond Henriksen, og arbeidet han gjør på Kirkens Bymisjon. Trond kastet seg med, og en drøy time senere var musikkvideoen et faktum.

-Det var artig, humrer Trond Henriksen. Det var verdens raskeste musikkvideoproduksjon, gjort med ekstremt få ressurser. Jan skrev denne låta til meg som et lite vink til de kanskje ikke synes jeg har det rette troen for å jobbe her på Kirkens Bymisjon, og som en hyllest til jobben jeg gjør her nede. Folk flest vet jo at jeg har et agnostisk ståsted, uten at definisjonen på akkurat hvor jeg står er så veldig viktig. Jeg har til min store forundring opplevd at folk kommer ned hit og spør hvorfor jeg jobber her når jeg ikke tror på Gud. Det er litt sårende faktisk. Uansett vil mitt svar på dette alltid være at det viktigste er ikke hva du tror på, men hva du gjør. Jeg bærer jakka med logoen til Kirkens Bymisjon med stolthet.

Sognepresten sjøl synes ikke folk bør mene så mye om hvem som tror hva.

-Enhver som sier noe sånt har satt seg i Guds sted, sier Jan Boye Lystad på telefonen. Ingen bør si noe om hvem som tror og ikke, eller hvem som kommer til himmelen og ikke.

Teksten til Jans låt er gjennomtenkt. Dette er en sang om Jesu ord. Sognepresten forklarer:

-I Matteus sier Jesus til disiplene sine «Jeg var sulten, dere ga meg mat. Jeg var tørst, dere ga meg vann. Jeg var en fremmed, og dere åpnet hjemmet deres for meg. Jeg var naken, og dere ga meg klær. Jeg var syk, og dere tok hånd om meg. Jeg var i fengsel, og dere besøkte meg». Da svarer disiplene: Når så vi deg sånn? Jesus svarer da at det dere har gjort med våre minste, det har dere gjort mot meg. Det er nettopp dette Trond gjør. Han drar hjem til folk med mat, han passer på dem og åpner dørene for alle. Trond har ikke tid til å gå i kirka. Kirkens Bymisjon trenger Trond mer enn kirka. Denne sangen skal også gi heder og legitimitet til de som ikke helt vet hvordan de skal tro.

Sognepresten kaller seg amatørmusiker, men har spilt i flere bandkonstellasjoner og spiller for tiden i et band som kaller seg Noen.

-Vi er glade amatører hele gjengen, forteller han, men vi synes det er moro å komme sammen og spille. Det er stort sett mine sanger vi spiller, og denne låta dukka opp hos meg for en stund siden. Jeg laget den på min egen Mac, med et studieprogram til hjelp. Her legger jeg på elementene bit for bit. Resultatet ble ganske bra, om jeg skal si det selv. Jeg er ganske stolt av meg sjøl for at jeg klarte å få til dette her.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer