Kick Off for Kruttrøyk

Foto: Per-Kristian Aasen.

Onsdag neste uke lanserer Marita Rognøy og Tove Sagstuen sitt nye eventbyrå Kruttrøyk Event AS på ordførerens frokostmøte hos Saab Technologies.

Etter å ha drevet Den Gamle Kommandant i tre år begynte Marita Rognøy å ane et behov. Når større grupper kom reisende til byen var det ingen her i byen som kunne holde i helheten rundt besøket. Hvis et firma skulle legge for eksempel en konferanse til Halden måtte de stå for hele opplegget selv. Det blir en stor jobb, ikke minst for utenbys-firmaer som ikke kjenner byen så godt. Hvor spiser man den beste maten? Hvor bør nettopp deres firma innlosjeres?

-Ikke minst manglet de hjelp med å få arrangert opplevelser, sier Marita, man ønsker jo gjerne å få noen opplevelser på en firmatur, noen aktiviteter som kan underholde og virke samlende for gruppa.

En idé får vinger

Det begynte så smått oppe på Kommandanten. Marita begynte å tenke mer helhetlig.

-Vi begynte å gjøre mer og mer ut av kaféen, forteller Marita, vi nøyde oss ikke bare med å servere mat. Når det kom grupper opp til oss gjorde vi en hel greie ut av besøket, vi hadde foredrag om Mette Mengs pjolter, snakket om den hvite dame og min mann stilte med sang.

Nå skal altså denne gryende idéen fra Kommandantens tid virkelig få vinger til å fly. Kruttrøyk skal tilby et ferdig sammensydd opplegg til bedrifter som ønsker å legge arrangementer som varemesser, kickoff, julebord og konferanser til byen. Marita og Tove skal stå for planlegging av opplegget, og fikse alt fra innlosjering og bespisning til opplevelser og logistikk.

-Vi kjenner Halden godt, og vi kan sette sammen et skreddersydd opplegg til hver enkelt bedrift, forteller hun. Vi vil tilby opplegg til grupper på alt fra tjue til tusen personer. Vi er på utkikk etter lokaler som kan huse opp til tusen mennesker, til konferanser og andre arrangementer.

Daglig leder for Kruttrøyk, Marita Rognøy, med styreleder Tove Sagstuen ved sin side. Foto; Per-Kristian Aasen.

Spøkelsestur og rockequiz

På opplevelsessiden er det mye kreativt planlagt allerede.

-Vi har laget en spøkelsevandring med øl- og brødstopp på festningen, forteller Marita, dette blir et helproft opplegg med manus og skuespillere. I tillegg skal vi tilby quiz-kvelder med Tom Skjeklesæther, som seg hør og bør i en rockeby som Halden. Og så skal vi ha boblefotball på festningen, og klassisk aften på Rød herregård. Her blir det noe for enhver smak!

Marita er opptatt av at Kruttrøyk skal være en bidragsyter til å vise frem alle Haldens gode sider.

-Vi er opptatt av å vise frem mer enn festningen, sier hun videre, vi vil gjerne vise frem og bruke hele byen. Halden er så mye! Vi vil bruke fjorden, sentrum, Rød herregård, klatreparken, kanalen og alt det andre flotte Halden kan by på.

Viken inn på eiersiden

Kruttrøyk Event AS er straks oppe og går.

-Vi jobber med sluttspurten på nettsiden nå, brosjyrene er klare og Facebook-siden går vi ut med neste uke. Vi er så heldige at vi har fått med oss to nye eiere, Bjørn Akselsen og Per-Kristian Aasen som driver Viken Media og gir ut Næringsliv. Her har vi et kjempeflott salgsapparat parat fra dag én.

Kruttrøyk holder til i nyoppussede lokaler i Tollboden.

-Vi er heldige med det kreative kollektivet vi sitter i her nede, sier Marita, man kan jo ikke annet enn å bli inspirert av å sitte sammen med så mye kreative folk!

Kommentarer

kommentarer