-KFO er et godt initiativ

KFO har kun vært åpen i halvannen uke og allerede har de fått de storfint besøk! I dag var Abid Raja innom Violgata for å sjekke ut Haldens første kultur-SFO.

Det er en spent gjeng som venter i Violgata når klokka nærmer seg fire tirsdag ettermiddag. Venstres Abid Raja er på Østfoldturné tirsdag, og ettermiddagen spanderer han i Halden. Et av stedene han skal besøke er Haldens ferskeste SFO, nemlig KFO i Violgata.

Mens vi venter på Abid. Teaterpedagog Charlotte Lindmann er på KFO tirsdag for å lære barna noen teatertriks.

Ettermiddagstrafikken har vist seg utfordrende, men til slutt ankommer Abid Raja Violgata. Pedagog, administrator og altmuligmann ved KFO Sverre Magnus Heidenberg tar ordet og forklarer konseptet KFO for Abid.

Abid Raja og Sverre Magnus Heidenberg på KFO i Violgata.

-Dette høres veldig bra ut, sier Raja, det er et godt initiativ. Kultur-SFO klinger godt i en venstremanns ører. Hva slags kultur er det dere holder på med da?

-Vi skal gjøre masse forskjellig, forteller Sverre. Vi holder på med drama, kunst, dans, teater, historie. Vi skal ha inn kokker her, de skal lage mat med barna. Vi skal holde på med alt mulig innen kultur. I går breaket vi.

Abid ser på ungene.

-Får jeg en demonstrasjon eller?

-Neeeeeei.

-Hvis jeg gjør et dansetriks først da?

-Neeeeeeei!

Til slutt inngår Abid og barna et kompromiss. Alle gjør et dansetriks sammen. Ordførerkandidat for Halden Venstre Joakim Karlsen må også til pers:

Etterpå teller Abid drikkeflasker sammen med Nora og Symra.

Abid Raja synes vi godt kan stille litt høyere krav til innholdet på SFO her til lands.

-Målet må være å legge til rette for mer innhold i alle landets SFOer, sier Raja etter besøket. Det blir litt for tilfeldig hva slags innhold SFOene rundt i landet har, det vi vil i Venstre er å lage noen retningslinjer for innhold for barna på SFO. Og Venstre er jo kulturpartiet, jeg synes dette er en fantastisk arena for å lære seg drama, dans eller annen kultur. Det blir spennende å følge med på KFO og se hvordan dette fungerer fremover. Kanskje kan KFO her i Halden være modell for fremtidige KFOer rundt i Norge?

Så må Abid reise videre. Turen går til Haldens Svømmeklub, der Henning Melberg skal snakke om svømmeopplæring.

Kultur-SFO er driftet av et styre som består av : Marie Midtfjeld, Sara Stang Møller, Mona Stenberg Thoresen, Cahtarina Heide Amundsen og Sverre Magnus Heidenberg.

Forsidebildet fra venstre:

Marie Midtfjeld, Sara Stang Møller, Sverre Magnus Heidenberg, Mona Stenberg Thoresen (med Alicia foran) Abid Raja, Joakim Karlsen, Anne Helene Bakke, Terje Vidar Høvik, Frode Tennebø og Inger Olsen.

Ler mer om KFO i denne HA-saken. 

Kommentarer

kommentarer