Keramikk i banken

I Berg Sparebank kan du nå se et lite utvalg av hva som ble laget på fabrikkene som produserte keramikk etter 2. verdenskrig.

– Det er viktig for oss med godt samarbeid med næringslivet i Halden, og vi takker for at vi får mulighet til å vise frem flotte ting laget i Halden, sier nestleder Ragnhild Meum Olsen i foreningen Haldenkeramikk. Berg sparebank har også vært en av våre gode støttespillere i arbeidet med å samle kunnskap om denne delen av industribyen vår.

Kreativiteten i form og farge kommer godt fram i glassmontre og vinduskarm i banken. Alt fra en tekanne utformet som en bil til vaser i mange variasjoner.

En tekanne formet som en bil! Foto: Terje Vidar Høvik.
Foto: Terje Vidar Høvik.
Foto: Terje Vidar Høvik.

Meum Olsen takker for engasjementet blant foreningens medlemmer, og spesielt Ingrid Margrethe Davidsen som tok kontakt med Berg Sparebank. Samt Thoril Radet Brodal og Andreas Heuch som har valgt ut gjenstander, sammen har de fått til en veldig fin utstilling som viser bredden av det som er produsert i Halden.

Larholm, Arnold Wiig fabrikker, Ra keramikk, Rugen, Arol og Jule er produsentene som er representert. Nærmere presentasjon av fabrikkene, produktene og designerne kommer i boka «Frodig fajanse og kjærlig keramikk», den omhandler Haldenkeramikk fra 1940-1980 og kommer ut senere i høst.

– Vi håper mange tar turen innom Berg Sparebank for å ta en titt, avslutter Ragnhild Meum Olsen.

Foto: Terje Vidar Høvik.
Foto: Terje Vidar Høvik.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer