Karneval-og Fastelavnfest på Fargespillhuset

Torsdag i vinterferien inviterer Daniel Sandvik og Håkon Mørland i Vår Verden til Karneval- og Fastelavnfest på Fargespillhuset i gågata!

Det er vinterferie og karnevaltid! På Fargespillhuset i gågata er det vinterferie og pause i vanlige aktiviteter denne uka, men på torsdag åpner Daniel og Håkon dørene til huset for en festlig og fargerik Karnevalfest! Dagen starter med et fastelavnsris-verksted på huset, der barna får lage egne fastelavnsris med fargerike fjær. Daniel og Håkon håper barna kler seg ut til festen.

-Vi skal i hvert fall kle oss ut, sier Håkon, og vi håper mange kommer i kostyme.

Siden man skal feire både fastelavn og karneval blir det selvfølgelig både boller med krem og pinjata! Dessuten planlegger Håkon og Daniel diverse leker og et par overraskelser i løpet av festen.

Både fastelavn og karneval er tradisjoner som går langt tilbake i tid. Håkon og Daniel har planer om å fortelle barna litt om den kulturhistoriske bakgrunnen for begge tradisjoner. Muligens blir det en liten forestilling om akkurat dette.

-Både fastelavn og karneval handler jo egentlig om gode avlinger og fruktbarhet i året som kommer, sier Daniel, og det er mange likheter mellom fastelavn og karneval. Vi tenkte vi skulle snakke litt om kulturen rundt dette, om likhetene mellom skikkene blant annet. Fargespill handler jo om kulturer som møtes!

-Men hovedpoenget er selvfølgelig at barna skal ha det gøy, presiserer Håkon, dette skal være en fest!

Foruten fastelavnsris-verksted, pinjata, boller, show og leker blir det filmvisning på festen! Klokka 18.15 blir det visning av karnevalfilmen Rio.

Arrangementet er gratis og passer for barn fra 9 år og oppover og holder åpent fra kl 16-20.

Dørene åpner klokken 16.00. Programmet er som følger:

16.00-17.00 Fastelavnsris-verksted
17.00-18.00 Servering av fastelavnboller, slå katta ut av sekken (Pinjata) og kule konkurranser og underholdning!
18.15-19.45 Den fargerike, musikalske og samba-olé fengende filmen Rio vises på storskjerm.

Arrangementet støttes av Halden kommune og Bufdir

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer