– Kammermusikkens mangfold er stort

Fra førstkommende helg og en ukes tid fremover inviterer Kammerfest i Østfold til flere konserter i fylket. Tre av dem er i Halden.
Foto: Christer Elnes

Knut Henriksen, kjent for mange i Halden fra Det Norske Blåseensemble, er festivalsjef og han sprudler over av glede og entusiasme over de kommende konsertene.
– Kammermusikkens mangfold er stort, og derfor har vi laget programmer som balanserer mellom kjernerepertoar og nyere verk. Vi jobber hardt for å holde et høyt nivå med interessevekkende arrangementer og utøvere, sier han.
Festivalen startet i 2016 og i år holder de konserter i Fredrikstad, Hvaler, Halden, Sarpsborg, Spydeberg og Moss. Det er over 60 musikere som medvirker.
– Kammerfest i Østfold gir dere musikk av topp kvalitet, samtidig som vi er en attraktiv møteplass for musikere med både nasjonalt og internasjonalt format. Vi er også genuint opptatt av å vise frem Østfolds mange toppmusikere, både i form av unge talenter og etablerte, profesjonelle musikere. Rekrutteringen til norsk kammermusikk er viktig for oss, og vi legger stor vekt på å ha med unge mennesker både som utøvere og publikum.

I Halden er det tre konserter. En på Siste Reis, en i Fredriksten festning og en huskonsert i Skomakerslottet. Sistnevnte konsert ligger ikke i det offisielle programmet.

Pubkonsert – gratis

Sted: Siste Reis, Halden

Tid: 20.mai 19.00

Program:

Program: Pubkonsertene våre startet som et enkelt påfunn i 2014, da vi tok med noen av festivalmusikerne, deriblant verdensstjernen Christian Lindberg, til West End Pub i Fredrikstad. Etter å ha presentert et program med enorm variasjon, sto stemningen formelig i taket på puben. Publikum besto av stedets stamgjester, via noen av våre tilhengere, til tilfeldig forbipasserende, som lot seg lokke inn av den gode stemningen.

I år vil vi ha pubkonserter i Sarpsborg, Halden og på Hvaler, alle med et noe mer forberedt repertoar enn ved tidligere anledninger. Responsen på disse konsertene legger lista litt høyere for oss, men vi kan fortsatt love enorm variasjon, lyriske toner, humor, og full gass!

Pubkonsertene er selvfølgelig åpne for alle, og det økonomiske bidraget vil være frivillig ved at hatten blir sendt rundt (uten Vipps og kortautomat!).

***

Kommandantgården på Fredriksten festning

Sted: Kommandantgården på Fredriksten festning i Halden

Tid: 27. mai kl. 11.30

Østfold Serenadeensemble spiller musikk av Mozart og Gounod.

PROGRAM
W. A. Mozart (1756-1791) Serenade i C-moll, K.388/384a
Charles-François Gounod (1818-1893) Petite Symphonie

Billetter og info: http://www.kammerfest.no/27-mai/
Voksen: kr. 225,-
Studenter: kr. 115,-

Håper å se deg der!

Kommentarer

kommentarer