Kammermusikk til haldenserne

Aasmund Kaldestad har tatt på seg oppgaven med å tilby kammermusikk til haldenserne! Nå har han startet konseptet Kammermusikk i Halden, og første konsert ut er med tenor Eirik Grøtvedt og pianist Eirik Haug Stømner i Asak kirke førskommende torsdag.

Kammermusikk i Halden så dagens lys i sommer, men idéen har vært i Aasmunds hode lenge før det.

– Jeg har en forkjærlighet for kammermusikk, forteller Aasmund, jeg har jo vokst opp med sommerkonserter på Baroniet Rosendahl. Dit kom jo storheter som Leif Ove Andsnes, Truls Mørk, Per Vollestad og Ketil Bjørnstad.

Sistnevnte tente et slags lys for Aasmund med sin opptreden på Baroniet Rosendal.

– Det var Ketil Bjørnstad som satte meg på det sporet jeg har fulgt siden, den gang tenkte jeg: oj går det an å gjøre det sånn? Han sang Grieg og Jan Eggum i én og samme konsert, og dette med å blande klassisk musikk og popmusikk og andre sjangre har fulgt meg siden. Det er jo det jeg gjør med Tenorane for eksempel.

Mye av kammermusikken i Norge finner sted på egne festivaler. Aasmund ønsker seg kammermusikk året rundt, og det er nettopp det han har satt i gang nå. Foreløpig er kun høstens program satt, men han Aasmund planer for vårhalvåret også. Asak kirke blir åstedet for høstens konserter, men Aasmund ønsker å arrangere konserter på flere steder i Halden.

– Drømmen er jo å ha konserter på Berga og kanskje på Rød Herregård og Fredriksten festning hvis det går an å få til det, men sånn som det er i dag med koronanegrensningene er det jo umulig. Vi får se hva vi får til på sikt. Men dette med huskonserter er noe jeg har et ønske om å gjøre, det synes jeg er veldig fint.

Torsdag 3. september blir det altså konsert med Eirik Haug Stømner og Eirik Grøtvedt:

Programmet for konserten på torsdag er som følger:

Her kan du lese om de dyktige Eirikene som opptrer i Asak kirke på torsdag:

I løpet av høsten står det ytterligere to spennende konserter på programmet for Kammermusikk i Halden. Den 8. oktober dukker Sveinung Bjelland opp i Asak kirke for å spille Bach, Beethoven og Chopin på klaver! Sveinung Bjelland kommer også tilbake den 5. november i selvsamme kirke, og denne gangen har han med seg Magnus Staveland, og sammen skal de fremføre Die Winterreise av Franz Schubert.

Følg Kammermusikk i Halden på Facebook, der annonseres program og her finner du lenker til billetter!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer