Kammerfest i Østfold

Neste uke vil klassisk musikk klinge over det ganske fylke! Til uka braker det løs med Kammerfest og mange flotte arrangementer. På programmet finner du alt fra strykevartett-yoga til hjemme hos-konserter i særegne hjem og konserter i aulaer og teatersaler. 

Kammerfest er årets store klassiske musikkopplevelse for oss her i Viken, med en lang rekke spennende innslag på programmet. Konsertene avholdes i all hovedsak i byene Halden, Sarpsborg og Fredrikstad, og her finner vi både internasjonale storheter og unge lokale talenter blant artistnavnene. Målet for Kammerfest er å by på et spennende program med dyktige artister, men også å nå ut til de brede samfunnslag med klassisk musikk.

En av konsertene vil gå av stabelen her i byen. Og hvor ellers enn i Fredrikshalds Teater?

– Vi setter alltid opp en konsert i Fredrikshalds Teater, forteller Knut Henriksen i Kammerfest, vi synes det er en flott atmosfære der og det er et spennende sted å spille for musikere også. Det er en opplevelse både å spille og være publikummer der.

Knut Henriksen. Foto: Veronica van Groningen.

I år er det trioen Poing som skal fremføre konserten Seven types of ambiguity i teateret. Poing består av Rolf Erik Nystrøm på saxofon, Frode Haltli på akkordeon og Håkon Thelin på bass.

– Poing reiser verden rundt, forteller Knut, dette er musikere i verdensklasse. De er et svært ettertraktet ensemble, og har et teknisk nivå som er helt utrolig. Det er en opplevelse å høre dem. Poing er et utrolig kreativt og spennende ensemble, det er en del improvisasjon men det hele spinner rundt en komposisjon av Eivind Buene. Jeg har hørt dem spille mange ganger, det er en fantastisk instrumentalgruppe.

Poing spiller i Fredrikshalds Teater søndag 30. august klokken 19.00.

Billetter finner du her. 

Les mer om Poing her.

Det er Beethovens 250 års-jubileum i år, og dette går naturligvis ikke ubemerket hen under Kammerfest i Østfold.

– Vi hyller Beethoven med en konsept som heter Ludwig, forteller Knut, det er det Wolfgang Plagge som skal gjøre. Her er publikum deltagende i konserten!

I tillegg til Plagge vil både Poing, Østfold Serenadeensemble, Inga Gorset og Anina Radotina spille på konserten.

Les mer om Wolfang Plagges Beethoven-konsert i Fredrikstad her. 

Nytt av året er også Yoga med strykekvartett!

– Yoga med strykekvartett avholdes i bibliotekets aula i Fredrikstad, forteller Knut, og dette har svært mange meldt seg på allerede. Dette innslaget er nykommer i Kammerfests styregruppe Anina Radotinas fortjeneste. Tenk så fint å gjøre yoga til livemusikk fra en strykekvartett!

Anina Radotina. Foto: Veronica van Groningen.
Programsjef for Kammerfest; Rune Halvorsen. Foto: Veronica van Groningen.

Mange klassiske festivaler satser på kjendiser i sjangeren for å trekke folk. Kammerfest satser lokalt og nasjonalt.

– Denne festivalen skiller seg ut fra de fleste andre klassiske festivaler, sier Knut, vi har et bredt spekter av ideer og musikalske innslag. Hjemme hos-konseptet for eksempel. Men vi har andre satsningsområder også. Vi har alltid med noe nyskreven musikk i festivalen, og vi er også opptatte av å hente frem unge talenter fra Viken og vise dem frem. Vi kjører lokal patriotisme! Vi har også med en del nasjonale og internasjonale navn, og resultatet blir en fin miks som gjør festivalen unik på mange måter.

Det er mye spennende å finne i årets program, se bare HER.

Forsidefoto: Veronica van Groningen.

Kommentarer

kommentarer