Kammerfest i Østfold besøker Halden

Torsdag 27. juni inntar Kammerfest i Østfold Haldens Klub med Østfold Serenadeensemble.

Østfold Serenadeensemble ble dannet som et rent kvinneensemble, med musikere fra Østfold. Etterhvert som ensemblet har fått stadig flere oppdrag, har de av ulike årsaker måttet lempe på kriteriene «kvinne» og «fra Østfold». I dag består ensemblet av en stamme med musikere fra Østfold, med tilskudd av profesjonelle musikere fra områdene rundt Oslofjorden. Her er både DNBE i Halden, Marinemusikken i Horten, og Stabsmusikken i Oslo representert.

ØSE har vært med på Kammerfest i større eller mindre grad helt siden de ble startet i 2018, og har vært meget fleksible overfor våre programønsker. Således synes vi at det er på sin plass at de får sin egen konsert i festivalens 10-årsjubileum.

Kammerfest i Østfold har i alle år vært opptatt av steder med historisk schwung, og Halden som by er en gullgruve i så måte. Det er ikke til undres over at det er den eneste byen som blir nevnt i Norges nasjonalsang! Vi har tidligere spilt i ærverdige Fredrikshald teater, på ulike steder på mektige Fredriksten festning, og på den flotter herregården på Rød. I år blir det en intim og flott konsert i en bygning som bærer et tydelig preg av Halden-empiren, en stil som kjennetegner Haldens eldre trehusbebyggelse. Haldens Klub blir i dag betegnet som byens storstue, og historien til såvel bygningen som klubbselskapet, skriver seg helt tilbake til begynnelsen av 1800-tallet. I dag blir det stilrene huset benyttet av klubbens medlemmer, byens bedrifter, og til selskapeligheter for byens øvrige befolkning.

Vi vil informere at det blir salg av forfriskninger ved konserten i Haldens Klub, og at huset byr på en flott stemning i tillegg til den «innebygde» historiske betydningen som sitter i veggene.

Konserten byr på en besetning og et repertoar som absolutt kjennetegner våre 10 år som festival! Med vårt hovedfokus på blåsere, og musikk med forankring i de historiske og klassiske komposisjonene, er det noe grunnleggende ved at Østfold Serenadeensemble spiller musikk av wienerklassisimens geni, W. A. Mozart. I første avdeling får vi servert en serenade av danske Emil Hartmann. Det er så og si nøyaktig 100 år mellom de to komposisjonene, og man KAN tenke seg at Mozart ble spilt i Haldens Klub ved åpningen i 1786, og at Hartmann ble fremført ved 100-årsjubileet i 1886…

Østfold Serenadeensemble for anledningen:

Linn Cecilie Aasvik (fløyte), Jørgen Fasting og Inga Eeg- Henriksen (obo), Mona Bråthen Henriksen og Tonje Bjørnstad Kraft (klarinett), Leann Currie og Ingrid Åhlander Bennett (fagott), Axel Tinus Simensen og Christoffer Amundsen (horn), Roger  Morland (kontrabass)

Morland (kontrabass)

 

 


 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer