Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Vi, de privilegerte?

23 mai, 2015 kl. 12:00 - 13:00

60kr

Den 10. april 2015 fylte Halden 350 år som by og Halden historiske Samlinger feirer byen og haldenserne med ulike arrangementer gjennom hele året. Hovedarrangementet vårt er den nye byhistoriske utstillingen «Vi, de privilegerte?». En utstilling for, om og av Haldens befolkning som vises i Øvre magasin fra 23. mai.

Hovedtanken bak jubileumsprosjektet vårt er å invitere haldenserne inn i arbeidet med utstillingen. Det er menneskene som utgjør byen og som skaper historien. For å invitere publikum inn i arbeidet har vi arrangert «Dropp Inn Museum» i oktober 2014 og februar 2015. Vi har skapt en arena på et nøytralt sted (i en nedlagt bokhandler midt i Gågata og i Fredrikshalds Teater), hvor folk kan møte opp og fortelle om gjenstander de har et spesielt forhold til, og som forteller noe om Halden. I vårt «Speakers corner» har publikum delt sine historiefortellinger og museet har dokumentert. Museet har kun vært tilrettelegger i disse arrangementene, hvor publikum har møttes og delt historier med hverandre.

Museet har valgt å jobbe på denne måten for å øke bevisstheten, ikke bare blant barn og ungdom, men også blant voksne mennesker, om at vi er alle historiske aktører og at hver enkelt historie betyr noe. Gjenstandene publikum har tatt med seg til Dropp Inn, skal nå vises for offentligheten i den nye byutstillingen som åpner 23. mai. Her gir museet historiene en plass og legitimitet og setter dem inn i en større sammenheng.

Følg hvordan utstillingen blir til på utstillingsbloggen Vi , de privilegerte? som er navnet for denne utstillingen.

Utstillingen kan sees daglig fra kl 11-17.00 på Fredriksten Festning.

Del artikkelen: