Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Hans Børli- 100 år- viser og dikt

15 november, 2018 kl. 21:00 - 23:00

I år er det 100 år siden lyrikeren Hans Børli ble født. Dette er blitt feiret gjennom mange arrangementer flere steder i landet. Hans Børli levde hele sitt yrkesliv som tømmerhogger i Eidskog der han kom fra. I tillegg skrev han dikt. Her i Halden feirer vi 100-årsjubileet med en forestilling med sanger og dikt.

Hans Børli regnes som en av landets fineste lyrikere. Han skildret livet på skogen, og ble av mange kalt for «Skogens dikter» Gjennom livet leste Hans Børli mye og han utvider sitt dikteriske univers til å bli langt større en «livet på skogen». Både politisk, filosofisk og eksistensielt kjempet han med ordene og utviklet sitt forfatterskap til et mangfold av dikt som har satt spor etter seg i ettertida.

Kveldens forestilling inneholder fortellinger fra Børlis liv og sanger og dikt. Komponisten Terje Norum har satt ny melodi til flere av diktene til denne forestillingen. Med seg som musikere har han Roger Morland fra DNBE på bass og Freddy Holm på flere instrumenter. Trond Granlund er med på vokal. Granlund er kjent som rockesanger, for å arbeide med arbeidersanger og rootsmusikk. Han har gjort utallige plateinnspillinger og har mottatt flere priser. Trond Granlund har også bokutgivelser bak seg.
Eva Stømner også på vokal, har produsert flere forestillinger i Halden av ulike slag, og også en tidligere forestilling med Hans Børlis tekster.
Sammen håper vi å tilby en kveld med vakker musikk, flotte dikt og en presentasjon av en litt uvanlig tømmerhogger, med et sterkt formidlingsbehov og et dypt og forunderlig menneskesinn.

https://open.spotify.com/track/182RTB3aTUt5cbhcJaNObu?si=Hs0-nhUBRrup33nGbEZDSA

Del artikkelen:

Detaljer

Dato:
15 november, 2018
Tid
21:00 - 23:00
Hendelse Kategori:
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/233566590843253/

Sted

Bryggerhuset
Storgt 2a
Halden, 1776
+ Google Map
Telefon:
69 19 56 44
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/bryggerhusetsyd