Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Doug Seegers Band, Majornas 3dje Rote og The Rockabilly Rebels

24 juli, 2015 kl. 19:00 - 23:00

Doug Seegers er uteliggeren og gatemusikeren som gjennom «Jills Veranda» på SVT gjorde et uutslettelig inntrykk på tv-seerne.

En hjemløs 62 år gammel singer-songwriter blir oppdaget på et av musikkbyen Nashvilles mange ”Homeless Shelter”. En svensk countrystjerne hjelper ham fra gata til å bli en superstjerne i et land som kanskje musikalsk sett best er kjent for ABBAs suksesshistorie. ”Hva er Abba?» Spør Doug Seegers, helt uten ironi.

Doug Seegers er en mann som gjør inntrykk. En skrøpelig og sårbar mann preget av et hardt liv, men med en indre styrke og ukuelig stolthet . En sang, en stemme og en skjebne som gikk rett gjennom TV-skjermen og berørte seerne.

Historien om Doug Seegers er en ekte Askepott-historie, eller hvorfor ikke si det som det er, et mirakel. Mannen som gjennom «Jills Veranda» på SVT har truffet en hel nasjons hjerter med sin sjelfulle musikk og poesi, og som tar oss med på en reise gjennom en hjemløs manns liv. Doug har gjort flere bejublede konserter i Norge, og er i år klar til å hoppe på Rolling Rootsy Revue-toget på de første stasjonene i Norge.

Doug er en fantastisk sanger, en uslepen diamant. ”Going Down To The River” kan sammenlignes med geniforklarte Townes Van Zandt og Gram Parsons´ fineste øyeblikk. Hjemme i Nashville drar fortsatt Doug til herberget for å spise og henge med vennene. Han skriver en låt, og spiller den, som han har gjort nesten daglig de siste årene. På vår side av Atlanteren har Doug brått blitt en av våre folkekjære artister. ”I´m a professional street musician” sier Doug og ler. Siden den spesielle episoden i «Jills Veranda» i fjor har Doug vært en travel mann. 70 konserter, Grammynomintert til årets folkevise i Sverige, en duettplate med Jill Johnson, som allerede ligger på topp på salgslistene. Turnéer. Intervjuer. Og enda flere konserter. Og intervjuer. Listen kan gjøres lang.

www.dougseegersmusic.com

M3R
M3R
 spelar en mix av svensk, brittisk och amerikansk folkmusik med egna svenska texter. Texterna kan handla om så vitt skilda saker som ”underverket” Älvsborgsbron, stark inne rlig kärlek eller om att vara hemlös. Just mixen av roliga, underfundiga texter och texter som engagerar och berör är ett av ”Rotens” signum. Musiken pendlar mellan Cajun-inspirerad amerikansk folkmusik, brittisk folkrock och svensk traditionell folkmusik.

M3R är kända för sin medryckande musik och sin publikkontakt och det är svårt att gå oberörd från en spelning med ”Roten”.

M3R har sen 2006 gjort mer än 300 spelningar varav många tillsammans medskådespelaren Tomas von Brömssen. Tillsammans har de spelat på Tomas revy och krogshow och de har också gjort många konserter tillsammans.

M3R spelar gärna både i konsertlokaler, på krogar och på utomhusscener både på privata tillställningar, företagsspelningar och rena publika tillställningar.

M3R har i dagens sättning funnits sen mitten av åttiotalet och har sitt namn från en gammal indelning av stadsdelen Majorna i Göteborg.

Vi som sett dem förut vet inte till oss av förväntan och ni som inte sett dem kommer att få en glädjechock.” – Dalheimers Hus, inför spelningen i maj 2013

Enligt folkmusiktraditionen skall en duktig spelman kunna locka sina åhörare till att känna både glädje och sorg med sin musik. Musikerna i Majornas 3dje Rote förvaltade sitt arv mer än väl och lyckades dessutom med den snabbaste anknytning till en ny publik jag någonsin upplevt. De har en enorm scenglädje.” – Bohuslänningen, 2012

M3R är:
Göran Berg, gitarrer, dobro, sång
Lasse Gustafsson, fiol, durspel, sång
Stefan Kirchhoff, bas, sång
Göran Premberg, fiol, sång
Thomas Sjöstrand, slagverk, sång

The Rockabilly Rebels
Popmusikken må være fylt til randen av elektronisk triksing om dagen. Men det betyr ikke at det ikke er noen unge mennesker, i en ikke helt lydtett garasje, som tenker annerledes, som forstår at ordentlig magi bare kan oppstå når man spiller sammen, på virkelige instrumenter, gitarer og trommer.

The Rockabilly Rebels har de siste to-tre årene pådratt seg plenty oppmerksomhet i hjembyen Halden og på Østlandet med autentisk rock´n´roll, spilt slik at gutta fra Sun Records har lent seg over kanten til..der de måtte befinne seg..og gitt tommelen opp.
Anført av sangeren/ gitaristen/ låtskriveren Petter Huseby, er The Rockabilly Rebels i ferd med å ta rock´n´roll tilbake fra gammalrocken.

Huseby, som etter alt å dømme falt i rock´n´roll-gryta som barn, lykkes med å fange essensen av genuin rock, både i tekster og musikk. Strengt tatt burde noen av temaene han synger om vært off limit i noen måneder til, helt til han blir gammel nok til å sette seg bak rattet og rulle ned vinduene på sin egen Crown Victoria 1956 model. Men gevinsten for alle oss andre, er at vi får høre rock´n´roll servert med en ungdommelig kraft og spirit vi ikke har hørt på svært mange år.

The Rockabilly Rebels, som også teller gitarist Stian Andreas Rødland Hansen, bassist Erik Bernández Hjelde og trommeslager Edvard Dylan Valand Skjeklesæther, har ikke bare satt fyr på alle scenene de har stått på, de har også vært i Norges beste studio, Athletic Sound, i Halden, og spilt inn sitt debutalbum.

«Art by Accident» har planlagt utgivelse i juni 2015 og inneholder åtte originaler skrevet av Petter Huseby og tre covers fra den originale rockens tiår, 1950-tallet.
Med på plata er også pianisten Gøran Grini, en mann som kan sin Jerry Lee til fingerspissene.

The Rockabilly Rebels har tidligere gitt ut singelen «Crazy Horse Boogie», som også er å høre i en nyinnspilt versjon på «Art by Accident».

Del artikkelen:

Detaljer

Dato:
24 juli, 2015
Tid
19:00 - 23:00
Hendelse Kategori:
Hendelse Tags:
,
Hjemmeside:
http://www.billettservice.no/event/461965

Arrangør

Brygga Kultursal
Telefon:
41 75 39 00
Hjemmeside:
http://bryggakultursal.no/

Sted

Brygga kultursal
Tollbugata 4
Halden, Østfold 1776 Norge
+ Google Map
Telefon:
41 75 39 00
Hjemmeside:
www.bryggakultursal.no