Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Det Norske Blåseensemble med Markus Stockhausen

23 mai kl. 19:00 - 20:00

Mellom linjene. Utenfor de opptråkkede stiene. Inne i det sjangerløse, intuitive musikalske landskapet møter Det Norske Blåseensemble Markus Stockhausen. Den tyske trompetisten, improvisatøren og komponisten som trives like godt i jazzen som i klassisk musikalsk farvann. Og nå – i sanntidsmusikkens univers sammen med det innovative orkesteret fra Østfold.

Marcus Stockhausen – født i Köln i Tyskland i 1957 – har hele verden som scene. I 25 år opptrådte han mye med sin far, den kjente komponisten Karlheinz Stockhausen, som også komponerte en rekke vakre verk for sin sønn. Marcus er høyt prisbelønnet for sitt arbeid. Blant annet ble han tildelt WDR Jazz Price som beste improvisatør i 2005. Spesielt er han opptatt av intuitiv musikk og “transformation through sound”. Med dette tar han improvisasjonsbegrepet til et nytt nivå.

Det Norske Blåseensemble og Marcus Stockhausen finner hverandre i en felles forankring i det klassisk skolerte. Med et felles begjær for å utforske prosessene og til å bryte ny jord. Vrenge konvensjonelle forestillinger fra innsiden og ut. En felles trang til å åpne opp, demontere, lytte etter ekkoene, resonansen, innsikten.

– Intuitiv musikk er mer enn improvisasjon, der det meste som skjer er innenfor en forventet stil, i en bestemt rytmikk, et harmonisk skjema. Intuitiv musikk har ingen stilistiske grenser. Den er skapt i øyeblikket. Og den krever all din musikalitet og tekniske ferdigheter. Som utøver må man være trygg, ha et åpent sinn og enda mer åpne ører. Først da kan man oppnå noe som overgår personlige begrensninger. Først da oppstår ekte øyeblikk av magi, sier Stockhausen.

Under kurator og professor Geir Lysnes ledelse har Det Norske Blåseensemble bygget intuitive musikalske muskler i en årrekke. Sanntidsmusikkens begrepsapparat og metode er sammenfallende med Markus Stockhausens, men samarbeidet helt nytt.

I et ensemble er belønningen for forskertrang og skaperkraft ekstra stor, hevder Stockhausen. Da oppstår hele komposisjoner som man aldri ellers kunne forestille seg. Scenen blir en fødestue for ny musikk.

Konsertene er en invitasjon inn i fødestuen. For de som søker de ekstraordinære konsertopplevelsene.

Foto: Thomas J. Krebs

Del artikkelen:

Detaljer

Dato:
23 mai
Tid
19:00 - 20:00
Hendelse Kategori:
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/2141053916157967/

Sted

Brygga kultursal
Tollbugata 4
Halden, Østfold 1776 Norge
+ Google Map
Telefon:
41 75 39 00
Hjemmeside:
www.bryggakultursal.no