Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Belfast Express på Mikrobryggeriet

10 august, 2018 kl. 21:00

For oss som elsker musikk og folkrock som virkelig får hjertet til å banke.…

…1997…

En håndfull uflidde, slitne og kjærlighetssøkende menn sitter og raker glørne ut av det bålet som en gang brant, og het Rovers.
Pistoler, brennevin, folkemusikk, rock og kvinner, reiser seg som en fugl Fønix fra asken og formes til det som i dag er BELFAST EXPRESS.
Karene staket ut en kurs og bestemte seg for å gjøre hva menn må gjøre, spille folk and rock på en slik måte at du gråter, ler, lider og lager deg drømmer av det!
Med sceneforakt, tradisjonell irsk og engelsk folkemusikk i brystet og punk i baklomma, kastet de seg ut i et inferno av livejobber, reising, selskapsliv og våkenetter.

Halden likte det, Norge likte det ,- og utallige mennesker mente at dette måtte lydfestes.
Mennene ristet av seg landeveiens redsler og støttet hverandre på vei til studio, og gitarer, feler, mandoliner, trekkspill og fløyter ble spisset.
Kort tid senere åpenbarte resultatet seg i en cd kalt ”Spanish Lady.”

Albumet landet som et brak i miljøet, og det snørte seg i halsen på selv de eldste revolvermenn. Cd èn gjorde at bandet ble hentet til spillejobber i hver minste avkrok av kongeriket, og dette året deltok gruppen også på flere festivaler i Tyskland.

To år senere var det igjen på tide med en ny innspilling, og tilblivelsen av platen ”Cigarettes & Bayonets” foregikk nærmest live i studio. Tekstene og låtene på denne platen favner over det meste av hva et menneske kan oppleve gjennom et langt liv, og det sies at hvis du er riktig stille en mørk vinternatt, så kan du høre svak, både gråt og latter fra cd hyllen din, fra plassen hvor dette albumet står…

Husker bare den gang jeg for første gang fikk høre og oppleve denne gruppen. Jeg enset ikke de skrikende hordene omkring meg, men ble hensatt til en tilstand hvor jeg fikk oppleve det innerste av nordisk, irsk, engelsk og amerikansk rock`s vesen.

En dag vil ditt hjemsted få besøk av en håndfull smørblide menn som koser seg, drikker øl og godsnakker med lokalbefolkningen.
Men, så fort mørket faller på, vil BELFAST EXPRESS flerre natten og gi deg en tur du aldri glemmer.

Sally O`Connor
Band girlfriend

Del artikkelen:

Detaljer

Dato:
10 august, 2018
Tid
21:00
Hendelse Kategori:
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/202537550459583/

Sted

Halden Mikrobryggeri
Torget
Halden, 1767
+ Google Map