Kajøss spiller Kyuss på Siste Reis

Førstkommende fredag blir det kaos på Riste Reis når Kajøss spiller skiva Welcome To Sky Valley av det legendariske bandet Kyuss fra California.

Gitarist Mats-Henrik Hansen sier det kanskje best selv når han presenterer prosjektet på følgende måte:

“Kyuss er verdens beste band!

En frase ofte hørt dersom du vanker med musikkinteresserte. Drøy påstand ja, men likevel helt innafor. Jeg er blant dem som sier det ganske ofte, og jeg tror faktisk jeg sier det oftere om Kyuss enn jeg gjør om noe annet band. Spol tilbake til 2004. Jeg hadde en ganske kraftig hangup på Queens of the Stone Age. Hørte på CD-platene om og om igjen, leste med stor respekt og omhu det som sto i bookleten, fant noen forholdsvis misvisende hjemmesider (du vet, før wikipedia liksom ble sjefen av internett-informasjon fant man sånne gærne fans som hadde laga noen dedikerte hjemmesider, ofte med heftig bruk av brennende skrift og andre nymotens effekter). Uansett. Navnet Kyuss dukka opp overalt.

Husker spesielt linjen “QOTSA steg ut av asken etter stonerrock-grunnleggerne Kyuss”. Jeg dro ned til han småsure nordlendingen på Tista Senter og bestilte alle Kyuss-platene. Dette måtte jeg jo like! Brukte en god månedslønn på disse fire albumene, dro hjem, og snurra plater med stor forventning. Hva faen? Hva er dette for noe dårlig metallica-vokal oppe på et grumsete lydbilde? Tenkte jeg. Skuffet la jeg de vekk, men likevel gjorde jeg et nytt forsøk innimellom. Jeg hadde jo tross alt investert det meste av kapitalen min i dette prosjektet.

Sakte vokste det på meg, helt til det punktet da Kyuss ble det altoppslukende bandet. Nå, 15 år etter, hører jeg ikke på QOTSA lenger. Det kan selvsagt stå på i bakgrunnen og jeg syns det er kult, men jeg setter meg ikke ned og lytter aktivt. Men Kyuss derimot, det er et band man aldri blir helt ferdig med. Det slutter aldri å fascinere, man går liksom ikke lei. Det er bare èn av mange grunner til at jeg hardnakka fortsetter å påstå at Kyuss er verdens beste band.

Det å kopiere Kyuss er noe man bare ikke gjør. Det er hellig grunn for alle som har en viss interesse for tung musikk, det er rett og slett ikke lov å vanære dette genierklærte bandet. Spol frem til 2018, jeg bestemte meg for å gjøre et forsøk alikevel. Alle jeg spør om å bli med på prosjektet gir et rungende “JA” og legger gjerne til “fy faen så fett det blir!”. Dermed består “stjernelaget” av Ben Bouker, kjent som vokalist i Warp Riders, Carl Fredrik Sandaker (bass), kjent fra blant annet Gringo Bandido, samt Kristian Djuve (trommer) og meg selv (gitar) fra Messerschmitt.

Det er med stor respekt og entusiasme vi har øvd i over et år på å gjøre èn eneste konsert. Velkommen til at Welcome to Sky Valley (1994) fremføres i sin helhet på Siste Reis denne mørke høstkvelden.»

Det later altså til å kunne bli nok en legendarisk musikkaften på sjappa med sjel!

Konsertstart kl 20.00, som alltid

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer