Monne med ny plate

Fredag 29. oktober slipper Monne sin nye plate Jungle of Emotions. Samme fredag inntar hun og bandet hennes Blackbox for å feire plateslippet med konsert.

 To år etter at hun slapp debutalbumet Digging in My Soul er Monne aktuell med oppfølgeren Jungle of Emotions! Jeg møter henne på Bryggerhuset for en plateprat.

– Jeg føler at jeg har utviklet meg siden forrige plate, sier hun, det er mye mer variasjoner mellom ulike sinnstemninger på denne plata enn den forrige. Denne er mer variert. Jeg tror alle kan finne noe de liker på denne plata.

Jungle of emotions finner du både de rolige og sjelfulle låtene, men også rytmiske sanger i et mer up beat tempo.

– Samtidig som at det er flere uttrykk på plata, henger den sammen på et vis. Og denne plata henger også litt sammen med den forrige. Jeg har en tanke om at dette skal bli en trilogi. Jeg vet allerede hva den tredje plata skal hete.

Jungle of Emotions har et litt annet perspektiv enn Digging in my soul

– Debutplata var mye mer personlig, på denne plata tar jeg for meg noen større temaer. Jeg synger om både kjærlighet, klimaspørsmål og psykisk helse. Det er litt større perspektiv denne gangen, jeg synger om det å være menneske, og tar for meg flere ulike sinnstilstander.

Det er altså en rød tråd, både innad på denne plata og mellom platene. Men Monne bestemmer seg ikke på forhånd om hvordan låtene skal være.

– Nei, jeg gjør sjelden det. Jeg kan sammenligne det med å gå inn i en butikk som har masse fint. Det er jo ikke alltid man vet hva man vil ha før man ser det. Sånn kan det være for meg med musikk. Jeg har kanskje en indre intensjon, men jeg vet ikke helt hvordan det skal bli før jeg setter i gang. Jeg har aldri tenkt på forhånd at: nå skal jeg skrive om dette temaet. Dessuten kan jo mange av mine låter tolkes i mange retninger. Noen ganger kan låter jeg har skrevet for lenge siden få helt nye meninger også for meg, når jeg hører dem noen år etterpå.

Tittelkuttet Jungle of emotions er ganske personlig.

– Jeg skriver jo ut fra meg selv, men prøver å lage sanger som også andre kan relatere seg til. Jungle of emotions skrev jeg før koronaen, i en periode der jeg hadde veldig mye å gjøre. Jeg studerte, lagde musikk og hadde flere prosjekter på gang samtidig. For meg er det viktig å roe ned, gjerne ute i naturen. Sitte på et fjell for eksempel, og koble av i hodet. Det å bare få lov til å sitte og senke skuldrene, og prosessere tanker og følelser jeg har i løpet av en dag, det er viktig for meg. I den perioden fikk jeg ikke tid til det. Jeg tror mange kan relatere til dette temaet; at det er viktig å roe litt ned innimellom.

Den nye plata er spilt inn i Geir Sundstøls studio Intim i Oslo. Akkurat som den forrige plata. Monne kommer til studioet med skisser hun har laget hjemme, og når musikerne møtes så spiller de gjennom låtene sammen.

 

 

Med seg i studio har Monne hatt Markus Linge, Terje Støldal og Erland Dahlen.

– Jeg synger inn samtidig med bandet. Det er jo ikke helt vanlig. Så det blir jo omtrent som et liveopptak. Jeg synes det er fint å spille inn alt samtidig, man får jo energi fra hverandre når man gjør alt sammen. Jeg lærer mye av å jobbe med så flinke musikere, det gjør jo mye med min egen utvikling.

Konserten i Black box byr også på en visuell opplevelse. Klaus Jaeger har produsert en stemningsmontasje som backdrop, som skal rulle og gå i bakgrunnen på konserten.

– Klaus har lytta til plata, og skal lage et visuelt opplegg som passer til musikken min.

Vi kommer ikke unna sjanger, hvor plasserer du selv plata?

– Hehe, det er jo alltid litt vanskelig. Jeg er innom veldig mange sjangre, alt fra verdensmusikk og pop, til bluegrass og mye annet. Jeg har vel landet på å kalle den musikken jeg lager for alternativ folkpop.

Her kan du høre singelen Wonderful Human, fra den nye plata. Og så bør du komme på konsert da, i Black box på fredag!

 

 

Her finner du billetter til konserten.

Alle foto: Johannes Granseth.

Kommentarer

kommentarer