Julestemningen er på plass

Julestemningen datt på plass lørdag kveld da korene PicoCanto og GoodEnough slo seg sammen om å lage julekonsert i Immanuels kirke.

November flyr av gårde, sånn er det bestandig. Plutselig er det første advent, og siden fyker dagene av gårde mot jul. Det kan være lurt å ta seg en liten pustepause, og finne frem til den rette julestemningen. Og den fikk jeg virkelig kjent på lørdag kveld i Immanuels kirke.

I høst fikk dirigent for blandakorene PicoCanto og GoodEnough Håvard Gåsodden en idé. Hvorfor ikke slå sammen korenes julekonsert, og lage én stor førjulskonsert sammen? Det viste seg å være en svært god idé.

Fra første strofe sitter julestemninga i kirken, en feiende flott fellesvariant av Joy to the World fyller kirken og gåsehuden har allerede meldt sin ankomst. Korene følger på med En stjerne skinner i natt.

GoodEnough nederst, PicoCanto fyller radene over.
Dirigent Håvard Gåsodden.
Musikerne: Ole Petter Buckholm, Svein Bjørneby og Ole-Herman Finholt.

Etter noen fellesnumre deler korene seg og synger noen julesanger hver for seg. Det blir høy gåsehudfaktor når PicoCantos alle stemmer faller inn! Det er også en imponerende nydelig klang i «helsekoret» GoodEnough, enda de bare teller femten sangfugler på konserten lørdag kveld! GoodEnough gjør flere stemningsskapende numre etter hverandre i kirken.

GoodEnough sang noen sanger alene i kirken lørdag kveld.

Vi får sågar et eget herreinnslag på konserten lørdag kveld, når samtlige herrer i PicoCanto tar turen frem til fronten for å synge Bing Crosby. White Christmas hører jo hjemme på en julekonsert, og den gjør seg unektelig best kledt i mannlig stemmeprakt. Og jammen er det ikke litt hvitt på både trær og brostein der ute på kirkebakken! Mer julete blir det bare ikke.

Vi får servert alle klassikerne som trengs for å riktig spikre julestemningen. Det lyser i stille grender. Nå tennes tusen julelys. Glade jul. Julekveldsvisa! Det blir både amerikansk og erkenorsk jul i Immanuels kirke lørdag kveld. Høydepunktet er allikevel når korene atter en gang slår seg sammen mot slutten av konserten. Det kommer et par nydelige fellesnumre, og når alle faller inn på O helga natt i konsertens nest siste nummer kjenner jeg gåsehuden langt nedover ryggen.

Som seg hør og bør avsluttes julekonserten i kirken med Deilig er jorden. Mer gåsehud.

Nå er jeg klar for å dra hjem og henge opp adventstjerner og julekalender!

Takk for julestemningen!

 

Kommentarer

kommentarer