Julestemninga er på plass

Dag Brandth og Thore Pettersen besørget plenty av deilig julefølelse med sin stemningsfulle konsert i Berg kirke onsdag kveld.

Julekänslan kom allerede på vei inn i kirken, for det var faktisk snøflak i lufta da vi gikk den lille veien fra parkeringsplassen og opp til Berg kirke onsdag kveld. Heldigvis ble det stemningsfulle været fulgt opp med en stemningsfull konsert. Julestemninga er herved i orden.

Jeg har aldri fått med meg Dag og Thores julekonserter før, det har aldri passet. Men nå passet det, og det var jammen ålreit. For det ble et par veldig fine timer i Berg kirke onsdag kveld. Og det var en fullstappa kirke, det var ikke en plass å oppdrive!

Dag og Thore er et musikals radarpar. Thore Pettersens levde, rustne røst passer særs godt i hop med Dags mer guttete, fløyelsmyke stemme. De har også en kjemi som skaper en digg, avslappet stemning i Berg kirke.

Thore sitter på gulvet foran Dag og hører ham synge The Christmas Song.

Dag og Thore sang julesanger, popjulesanger og egenskrevne skatter. I tillegg til å synge i stemningsfullt tospann hadde Dag og Thore bedt med seg noen gjester på årets julekonsert. Barnekoret Koriallverdenellerno gjestet på tre sanger, pluss ekstranummer. Og det funker veldig bra med et aldri så lite jentekor på en julekonsert. Jentene sang med på Himmel på jord, Christmas time og Stille natt. I tillegg gikk jentene opp for å synge med på ekstranummeret Hallelujah.

Koriallverdenellerno bidro til julestemningen i Berg kirke onsdag kveld. Karoline Stenberg Henriksen dirigerer. Mona Thoresen overvåker fra avstand.

Og så. Rosinen i pølsa. Dag og Thore hadde en annen gjest på VIP-lista si, og det var Lise Backstrøm. Man får jo umiddelbart noen forventninger når man hører det navnet, men heldigvis så er det sånn med Lise at hun alltid innfrir. Det er i sannhet en særdeles vakker stemme hun har. Lise sang en nydelig og gåsehudfremkallende versjon av Kari Bremnes’ Desemberbarn, men også en aldeles vakker Bare la meg vær (Eva Weel Skram).

Når vi går ut i desemberkvelden etter konserten har vi en sånn god, deilig julestemning i kroppen. En sånn stemning som man bare får på lille julaften, når treet er ferdig pynta og alle gavene ligger ferdig innpakka under. Og det er ikke verst altså.

Takk for julestemningen dere!

Musikere på kveldens julekonsert var Sindre Dybvikstrand, Espen Waleur og Dag Anders Sandell.

 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer