Julestemning med Dag og Thore

For det fjerde året på rad inviterer til Dag Brandth og Thore Pettersen til julekonserter i Idd og Berg Kirke.

Tirsdag kveld tennes lysene i Idd kirke for den første av to julekonserter med Dag Brandth og Thore Pettersen. Onsdag er det klart for konsert nummer to, men denne avholdes i Berg kirke. Det er rett og slett en bitteliten kirkejuleturné.

-Jeg tror vi kan kalle dette en tradisjon nå, sier Dag, det er det fjerde året på rad vi gjør dette. Så lenge folk kjøper billetter, og så lenge vi koser oss med dette så kommer vi til å fortsette. Det er innmari hyggelig å samarbeide med Thore, jeg setter stor pris på ham. Vi er så travle gjennom året begge to, og disse konsertene er med å holde vennskapet vårt i hop. Resten av gjengen er også veldig bra folk, vi har det så gøy sammen.

Resten av gjengen, det er et knippe musikere ved navn Sindre Dybvikstrand, Espen Waleur og Dag Anders Sandell.

Dag og Thores julekonserter er løse i snippen. Hit kan du komme for å få julestemningen på plass i en uformell setting.

-Dette er en folkelig konsert, vi liker det sånn Thore og jeg. Jula kan fort bli litt formell, og det kan også være fint, men vi vil gjerne være litt på den andre siden. Men det blir magisk altså, selv om det er løst i snippen! Jeg liker at vi tar med oss et sånt uformelt konsept som dette inn i kirkerommet.

Dag og Thore har i år invitert med seg noen julegjester som skal bistå musikalsk under konsertene. Den som kjøper seg billett til konsertene får ikke bare høre Dag og Thore synge, men også Lise Backstrøms nydelige sangstemme.

-Jeg kan jo ikke annet enn å skryte Lise opp i skyene, sier Dag, og det takler selvfølgelig Lise veldig dårlig – men det får hun bare tåle. Noen menneskers stemme bare treffer deg midt i hjertet, og sånn var det for meg den første gangen jeg hørte Lise synge.

Lise Backstrøm synger James Taylor på Kirkens bymisjons konsert i høst. Det er bare så innmari fint når Lise synger.

Foruten Lise Backstrøm skal barna i koret Koriallverdenellerno bidra på noen av julesangene.

-Vi prøver å fornye oss litt for hvert år, så i år har vi invitert Koriallverdenellerno til å synge med oss på konsertene. Det blir den første gangen vi har med oss kor på konsertene, og barnekor i kirken kan vanskelig gå feil. De er med på fire av låtene. Det blir fint!

Koriallverdenellerno på Fredrikshaldfest i august, med «Karl XII» (Kyrre Sæther) midt i gjengen. Til høyre ser vi korledere Karoline og Mona. Foto: Ellen Midtfjeld.

Repertoaret går helt fra O helga natt via Bryan Adams’ Christmas time til Nat King Coles jazzete julesanger.

-Det blir noen svenske julesanger, litt britisk jul og litt amerikansk jul. Dette er en julepopkonsert! Og så blir det mye prat så klart, jeg og Thore er glade i å prate. Det blir mye tullprat selvfølgelig, dette er veldig nedpå og koselig.

Vil du gå og se en popete julekonsert med Dag Brandt og Thore Pettersen?

Billetter til konserten i Idd kirke tirsdag 11.12 kan du finne her.

Billetter til konserten i Berg kirke onsdag 12.12 finner du her.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer