Juleselskapet presenterer….

Sommeren nærmer seg med stormskritt, og jula føles langt unna for de fleste. Men for Juleselskapet er det på tide å begynne å planlegge. I november skal de jo i teateret igjen, og denne gangen med en ny variant av en god, gammal juleselskapklassiker.

De har satt opp stykket før, og de kjenner det godt. Men de har aldri satt det opp som musikal før, og det skal de gjøre i år. I dag presenterte styret i Juleselskapet hvilket stykke de skulle spille i november for resten av ensemblet. Men hvilken musikal er det vi snakker om? Vi lar like greit Juleselskapet si det selv:

KanDusi får en liten prat med styremedlemmer Gro Janet Haug Mo, Bjørn Ingvaldsen, Lene Larsen og Catharina Heide Amundsen etter at Et Julekvad har kommet ut av skapet.

-Vi synes det blir veldig hyggelig å gjøre et Julekvad nå, siden vi satte opp Dickens i fjor også, forteller Gro Janet Haug Mo, og dette er faktisk yndlingsstykket vårt. Vi ser på Et Julekvad som ett av to signaturstykker for Juleselskapet, det andre er jo Reisen til Julestjernen.

På fornyelsesstien

Et Julekvad er som kjent historien om den gamle, gretne og tilsynelatende hjerteløse rikingen Scrooge, som får besøk av et gjenferd som forsøker å få Scrooge til å innse hva som er viktig her i livet. Og hva som er julens sanne budskap.

Styret føler Dickens er tidsmessig riktig for både teater og teatertrupp. De gleder seg til å bryne seg på Dickens i musikalform.

-Med ny regissør føles det naturlig å prøve ut noe helt nytt, sier Bjørn Ingvaldsen, og dermed kom tanken på å sette opp stykket som musikal. Det har alltid vært Caroline som har regissert Et Julekvad før, men nå er det jo Geir Andersen som skal regissere. Da åpner det seg muligheter for å gjøre ting på en annen måte.

Geir Andersen skal regissere Et Julekvad. Her spiller han vemlingen Bill Sykes i musikalen Oliver. 

 

-Vi har hatt et skifte i Juleselskapet nå med bytte av regissør, sier produsent Catharina Heide Amundsen, og vi hadde lyst til å fornye oss litt. Når vi satte opp Oliver i fjor laget vi den største produksjonen Juleselskapet noen sinne har hatt, det ble omfattende – og dyrt! Men det var gøy å gjøre noe helt nytt. Vi ønsker å fortsette på denne fornyelsesstien, men samtidig fortsette å gjøre Juleselskapet slik folk kjenner oss. Vi tar inn mye mer musikk i denne nye utgaven, og får også inn litt koreografi.

Ketil blir Scrooge

-Vi er kjempestolte av Et Julekvad slik vi har gjort det før, sier Gro Janet, vi har satt den opp fem ganger og det har vært veldig gøy. Samtidig spurte vi oss nå: Hvordan kan vi sette vårt preg på dette stykket?

Det blir altså et syngende ensemble som skal presentere Et Julekvad på Fredrikshalds teater i november i år. Scenografien er også på fornyelsesstien. Øyvind Høyem er et av de nye skuddene på Juleselskap-treet, og han bringer nye idéer til torgs hva gjelder scenografi. Men gjengen i styret er alle enige om at det fortsatt skal være Dickensk og tradisjonelt som hovedkonsept.

-Ja definitivt, sier Catharina, vi skal jo spille på at vi er i Fredrikshalds teater.

En syngende Scrooge altså. Og det blir Ketil Ravneng som skal får æren av å gestalte den syngende varianten av den gjerrige og lumpne Scrooge.

Ketil Ravneng er årets Scrooge. I tillegg skal han være regiassistent i musikalen. Foto: privat.

-Ketil har tolket denne rollen før, sier Gro Janet, og han tolker den veldig fint. Det uttrykket han har gitt Scrooge er et uttrykk vi gjerne vil ta med oss videre. Og han er veldig god til å synge!

-Bedre enn han selv tror, legger Bjørn til.

De andre nikker samtykkende.

-De fleste av de som er med i Juleselskapet er jo gode til å synge, sier Lene Larsen, så det passer jo fint med musikal.

Er det skummelt å stadig presentere nye ting i Juleselskapets navn?

-Jeg kjenner at det bare er en kjempemotivasjon, sier Gro Janet, det er gøy med nye utfordringer!

Gleder dere dere til å sette opp Et Julekvad i november?

-Ja! kommer det høyt og entusiastisk fra gruppa.

Og vi venter i spenning. Men resultatet kommer altså ikke før i november, så her må vi smøre oss med tålmodighet.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer