Julemarked på Tosterødberget

For første gang åpnet elever og lærere på Tosterødberget dørene for julemarked på skolen. Naboer, foreldre, venner og tidligere elever stakk innom for å kikke og handle julepynt og annet som elevene ved skolen har laget.

Allerede utenfor inngangsdøren kommer julestemninga. Der står Ole Johan og Oliver og deler ut gløgg med mandler og rosiner. Lodd deler de også ut.

-Vil du ha gløgg og et gratis lodd, roper Ole Johan idet jeg går ut av bilen.

Det vil jeg. Jeg får en kopp med gløgg i hånda, tar et lodd, og går videre. Utenfor inngangsdøra har de pyntet så fint med nisser og juletrær. Koselig altså.

Ole Johan og Oliver er velkomstkomite med gløgg og gratis lodd.

Inne er det også julestemning. Og mye fint til salgs! Jeg går opp til ungdomsbedriften først. I fjor het den Håndtrykt, i år heter bedriften EnterUB. Se så mye fint de lager og trykker opp:

Morsomme pakkelapper fra EnterUB.
Simon og Malin begynner å bli veteraner i trykkeri-bransjen!

I fjor fikk noen av elevene på fra Service og samferdsel-linja stå på julemarkedet på festningen på vegne av Stabburet på Holth. Det ga mersmak. Dermed begynte lærer på på Tosterødberget Hilde Ingeborg Myhre og kollegene å lure på om de skulle å lage eget julemarked på skolen. De andre på skolen var enige, så begynte de å lage ting og forberede julemarked.

-Dette har vært et veldig samlende prosjekt, forteller Hilde, alle på skolen har bidratt til julemarkedet. Det at vi samarbeider på tvers av gruppene og jobber mot et felles mål er utrolig verdifullt. Ikke minst er det mye viktig sosial trening i det her.

I forkant av julemarkedet har vært heftig produksjon av julepynt, mat og trykksaker på skolen, og ikke minst massiv markedsføring med plakater, flyers og Facebook-kampanjer – og mye mer.

-Vi var veldig spente på om det kom noen i dag, sier Hilde, men i dag så ser vi heldigvis at kommer mange! Markedsføringen har virket!

Nede i kantina er det utrolig mye fint til salgs. Naturbruklinja har tråkka til og produsert kranser, lysestaker, steinhjerter, juletrær og mye annet fint.

En glad gjeng fra Naturbruk, det er disse som har laga alle de fine tingene på bordene bak. Fra venstre: Jon Heine, lærer Iren, Regine og Martin.

Se på de fine tingene de har laget:

Disse dyra ble fort en personlig favoritt!
Men disse juletrærne er jo også himla fine.
Og hva med disse sauene? Fine, eller hva?

På kjøkkenet finner jeg en annen glad gjeng. På Restaurant og Matfag har de laget julekaker og annet julesnask til julemarkedet:

Ivan, Kristine og Ingvild har bakt julekaker og mye annet til julemarkedet.

Ute i verkstedet til TIP (Teknikk og industriell produksjon) selger de gavekort på bilvask og diverse andre bilrelaterte pleietilbud. Her er det hektisk aktivitet til tross for julemarked, biler skal vaskes og dekk skal skiftes. Heldigvis har de tid til å stille opp på et bilde.

En effektiv TIP-gjeng: Jon Ola, Trygve Tobias og Ivar står bak. Foran står Martine, og Yrja, som har lillebror Birk på hodet. Og ytterst til høyre har vi Joakim.

Takk for titten Tosterødberget, håper dere lager julemarked neste år også!

Lurer du på om du kan kjøpe noe av det de solgte på julemarkedet? Det kan hende de har noe igjen etter julemarkedet, så det er bare å slå på tråden til Tosterødberget og høre!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer