Julemarked på Mikrobryggeriet

Under årets julegateåpning blir det skikkelig julestemning i Mikrobryggeriets bakgård, der skal Tommy Gjersøe nemlig lage julemarked med salgsboder, julegran, bålpanner, halmballer og alt som hører til.

Under julegateåpningen i Halden 16. november blir det premiere for Mikrobryggeriets egne julemarked i bakgården. Det skal  henges opp lyslenker, tennes bål i bålpannene og spilles julemusikk. En rekke salgsbord skal stilles opp, med salgsvarer av både spiselig og annen art. Tommy setter opp noen telt også, i tilfelle regn (eller snø!).

– Brød og Vann skal sette opp et salgsbord i bakgården der de vil selge boller, pepperkaker, julekake, vørterkake og annet julesnask, forteller Tommy. Jeg håper dette vil trekke folk ned til sydsiden også på julegateåpninga!

Brød og vann sitt bilde.
Julekake julekake hjemmebakt brød fra Brød og Vann.

Mikrobryggeriet åpner både dørene og kranene i forbindelse med julemarkedet, og her selges også Mikrobryggeriets egne juleøl. Juleølets etiketter er spesialdesignet for Tommy av Anette Lillestrand. Det er Anettes mann, Christian Hartmann, som maler etikettene.

– Det males etiketter til juleølet for harde livet om dagen, forteller Tommy, resultatet blir også utrolig bra.

Anette Lillestrand designer smykker i sin sølvsmie Wildaria, og skal ha et eget salgsbord med smykker og øredobber på markedet.

Christian Hartmann maler øl-etiketter til Mikrobryggeriets juleøl.

Makroner, meiseboller, fuglematere og julefoto

På julemarkedet kan du også få kjøpt meiseboller fra Torpedalen.

-Det er jo to barn som står og lager disse meisebollene, forteller Anette Lillestrand, de kommer i pepperkakeformer som du kan henge i trærne, og i form av uthulte vedtrær fylt med meisemat.

Anette hjelper Tommy med organiseringen av julemarkedet, hun har ansvaret for salgsbodene i bakgården. Det er mange som har søkt om å få selge på julemarkedet, og søknadene renner stadig inn. 

Blant innslagene på årets julemarked finner vi Camilla Gribsrød, som kommer med sine Fuglebo-produkter og skal selge fuglekasser, fuglematere, ekornmatere og andre fine julegaveprodukter fra butikken sin. Katrine Gjessing skal ha en stand der hun selger lekre, hjemmelagede makroner.

-Makroner kan du fryse og ta opp når du trenger dem, de tiner på to minutter, og vips så har du en skikkelig luksusdessert, forteller Anette. 

Makroner kan du fryse ned, og ta opp når du står til knes i ribbesaus og har glemt desserten. Foto tatt av makronmakeren sjøl; Cathrine Gjessing.

En strikkeglad dame ved navn Hege Karlsen skal også komme og selge sine strikkede produkter på markedet. Tommis skal ha et salgsbord i bakgården, her vil det selges rømmeboller, Sara Bernard og hjemmelaget is i literpakker.

-Den isen passer knallbra sammen med makronene, forteller Anette, der har du en fiks ferdig juledessert!

I tillegg vil det selges einerkranser, barneservise og putetrekk med Frøydis Brun-design, og lopper og snurrepiperier ved Ingrid Margrethe Davidsen.

Et hyggelig innslag på julemarkedet er fotohjørnet med Clifford James. Her kan den dyktige fotografen Clifford ta et rimelig julefoto av barna dine. Kanskje vil du ha klokketårnet i bakgrunnen på et julebilde, eller julegrana og en høyballe?

Husk det da, alle sammen, at dere må gå innom Mikrobryggeriets bakgård på julegateåpningen!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer