Julemarked også for de minste

Ved Nedre magasin i indre festning står en hermelinkledd skikkelse med bjelle og varsler at nå skal noe snart skje. Det er Sol Nordsjø som inviterer til Eventyrstund.

Innenfor bakervarer og andre utstillere i 2.etg finner vi et rom der 15-20 barn og noen voksne er samlet. Stemningen innbyr til eventyrfortelling med levende lys i messinglykter, skinnfeller på gulvet og hermelinkledde stoler.

Sol får straks god kontakt med barna.
Hun begynner med en historie om dukkevennen Delfinius og hvordan han en gang ble røvet om natten. Jammen er det en heks som har vært på ferde. For å få han tilbake måtte hun synge en sang sammen med en flokk barn. Og ganske riktig når sangen er gjentatt to ganger har hun et barnekor med seg i sangen. Andre del av frigivelsen var skumlere og barna gisper til når Sol svelger ild, som var prøven.
Historien ender godt.

Den neste fortellingen Sol leser er morsomt både for store og små siden det er NRK sine gamle barne-TV figurer Pernille og Mr. Nelson som dukker opp. Sol treffer stemmene til begge godt under fortellingen.
Mr. Nelson har alltid vært litt slem og det også her. Barna har nå blitt varme og bidrar med å komme med tilrop og fortelle Pernille hva Mr. Nelson har funnet på mens hun har vært ute.
Premien blir pepperkake til alle barna som takk for hjelpen.

Halvtimen går fort. Barna har sittet oppmerksomme og fulgt med.
Sol Nordsjø vet hvordan hun skal få barna interesserte og delta i eventyrene sine.

Det er en ny eventyrstund kl. 15 i dag søndag på Julemarkedet på Fredriksten festning.

 

Kommentarer

kommentarer