Julekonsert med Picocanto og Good Enough

Lørdag møtes korene Picocanto og Good Enough til en felles julekonsert på Aladdin scene!

– Endelig, etter to års pandemi og forbud mot korsang kan vi igjen møtes, og da passet det utrolig godt med en julekonsert, forteller dirigent for begge korene; Håvar Gåsodden.

Dirigent for Picocanto og Good Enough; Håvar Gåsdodden. Foto: Ellen Midtfjeld.

Men hvorfor dobbeltkonsert?

– Samarbeidet startet for noen år siden, forteller Håvar, faktisk også da med en julekonsert. Begge korene ønsket å ha en julekonsert, og siden jeg dirigerer begge korene, var det naturlig å ha den sammen. Samarbeidet satte både Picocanto og Good Enough pris på, derfor ble det felleskonsert i år også.

Picocanto og Good Enough har julekonsert sammen i Immanuels kirke i 2019.

Korene ble enige om å ha konserten på Aladdin scene.

– Det gleder vi oss til. De har vært veldig imøtekommende, og det er jo også litt artig at vi kan ha julekonsert der. Tenker da på at vi har fått et kulturhus ved siden av, forøvrig også vårt øvingslokale, og en konsertscene i samme kvartal. 

Publikum får høre blir både kjente og ukjente julesanger på konserten lørdag. Håvar synes en god blanding er det beste repertoaret.

– For eksempel så er Glade jul og Joy to the world kjente julesanger for de fleste, mens Angels Carol og Virgin Mary er kanskje noe mer ukjent for mange. Vi vil jo gjerne at de som kommer å hører på oss skal kjenne på julestemningen og ta den med seg etter konserten. Noe som gjør at det kjente og kjære må være med, tenker vi. 

Koristene har kjent på julestemningen helt siden august måned, da de startet øvelsene.

– Det er litt spesielt å synge julesanger mens gradestokken fremdeles viste over 20 varme, sier Håvar, men skulle det bli konsert var det bare å starte tidlig. De to siste månedene har de fleste sangerne hatt to øvelser i uka. Vi fant ut at det var enklere, enn å prøve å finne helger for seminarer til ekstraøvelser. Med godt over 50 sangere involvert så skulle det klaffe godt om vi fant en helg hvor alle kunne være med. 

Korene stiller med proffe akkompagnatører på lørdagens konsert.

– Vi har vært så heldige å få med oss en trio i år, forteller Håvar. Roy Løvli på piano, Tommy Kristiansen på bass og Svein Tore Furuvarp på trommer. De gjør en super jobb, og har vært med oss på flere øvelser nå i høst.

Svein Tore Furuvarp, Tommy Kristiansen og Roy Løvli. Foto: Ingar Henden.

– Vi skal gjøre vårt ytterste for at alle som hører på skal komme i julestemning på lørdag, og vi ønsker dere alle hjertelig velkommen.

Billetter kan du kjøpe via Vipps til 128848, eller i døra!

Barn under 12 år gratis.

 


 

 

Kommentarer

kommentarer