Julekonsert med Musikklinja

Fredag inviterte musikklinja på Halden videregående til julekonsert i fine, nye lokaler!

Åh, så fint det er å gå på konsert på musikklinja! Og nå slipper jeg jaggu å kjøre opp til Risum, og sitte i en utdatert blackbox der oppe, for nå har nemlig linja fått sjukt fine lokaler og en state of the art-scene nede på Porsnes. Det er ikke verst altså.

Åse og Gabriel er konferansierer for konserten.

Jeg var ikke alene på julekonsert på MD i dag, det var en hel gjeng med folk både fra videregående og ungdomsskolen som fikk en time fri for å høre de flinke folka på musikklinja spille og synge. Konserten var et lite utdrag av gårsdagens julekonsert der slekt og venner var invitert, og den skulle jeg gjerne ha sett i sin fulle lengde. For det vi fikk servert i dag var skikkelig, skikkelig fint.

Musikklinja bjuder ofte på et gitarensemble på sine konserter, altså en gjeng flinke gitarister som briljerer sammen. I dag fikk vi servert en spansk folkesang, ledet av lærer Gjermund. Kjempefint!

Senere fikk vi Ravn, alene på scenen med elgitaren, og littegranne Bach! Utrolig fint!

Ravn spiller fint på gitar.

Band er et must på musikklinjekonsert, og i dag var det Sten, Thale, lærer Gjermund og Vilhelm som spilte, med Elinor i front som vokalist.

Elinor synger innmari fint, hun sang Stjernesludd av DumDum Boys med sin særegne og vakre stemme, det låt veldig bra!

Fin stemme på Elinor.

Det ble mer fin sang utover i konserten, vi fikk høre Hannah synge Astrid S, og ikke minst jentekoret Nicegurlz synge Himmel på Jord.

Hanna synger Astrid S.
Nicegurlz synger Himmel på Jord sånn at jeg begynner å gråte litt.

Det ble plenty av julestemning på MD denne kalde fredagen, det er sikkert. Og julestemninga ble liksom banka skikkelig inn når MD-koret avslutta med Joy to The World og Julenatt.

Den alltid like engasjerte dirigenten Peter!

Det er tredjeklassingene som har ansvar for å sette opp konserten, de utgjør produksjonsgruppa med lærer Peter Söderlund i front som produsent.

– Vi skal fylle hovedrollene i produksjonen, forteller riggsjef Sten etter konserten, så vi har ansvaret for PR og presse og HMS og rigging og alt praktisk som skal gjøres. Grunnen til at vi gjør det er jo at det er viktig at vi lærer oss å gjøre det her til vi skal ut og gjøre sånne ting sjøl.

Ravn er andreklassing, og har vært med å rigge (og spille), men det er ikke før neste år at han kan rykke opp til å fylle en av sjefsrollene under produksjonen.

Ravn og Sten.

Årets julekonsert var den første, offentlige tilstelningen musikkelevene arrangerte i splitter nye lokaler. Det er et utrolig flott konsertlokale vi får se konsert i denne fredagen! Jeg har det fra ganske så sikre kilder at disse heldige elevene er i besittelse av det fineste musikklinjeutstyret i landet.

–Det er veldig veldig fint her, sier Ravn. Det er ganske bra high tech-løsninger på ting, så det er bra å spille her.

– Mye bedre enn oppe på Risum, legger Sten til.

Omtrent med det samme det er rigget ned etter siste konsert i dag, skal musikkelevene i gang med Bom Kræsj Bang-repertoaret! Ut på våren blir det jo Bom Kræsj Bang i nye lokaler. Det blir fint!

 

 

 

Kommentarer

kommentarer