Julekonsert med Halden storband!

Tradisjonen tro holder Halden storband sin årlige julekonsert i Brygga kultursal, og i år faller konserten på søndag 11. desember. Årets solister er Christina Brynildsen, Margrete Gaulin, Tres og Sindre Dybvikstrand.

Halden storband har repertoaret klart. De øver i Sparebanksalen på Blackbox på kveldene nå, og jeg stikker innom for en før-konsertprat med to av solistene; Margrete og Christina. Margrete Gaulin har vært solist på storbandets konserter i mange år. I kveld øver solistene sammen med storbandet for første gang. Margrete er en rutinert storbandsolist, og kjenner Halden Storband godt.

Margrete har lang erfaring som solist for Halden storband. Her på en konsert på Aladdin tidligere i høst.

– Jeg har sunget med Halden Storband siden 2014, forteller Margrete, både på julekonserter og andre konserter. Julekonsertene er en fin tradisjon.

Margrete står ofte side om side ved Sindre Dybvikstrand, som har vært en tilbakevendende solist på storbandets julekonserter. I tillegg har den samstemte trioen Tres også drysset glans over konsertene med jevne mellomrom. I år har storbandet fått en ny solist i stallen; nemlig Christina Brynildsen! Christina er en rutinert sanger med et langt og bredt repertoar, men i storbandsammenheng er hun faktisk nybegynner.

Christina øver sammen med storbandet.

– Jeg har aldri sunget med storband før, forteller Christina, og det er jo kjempegøy! Halden Storband er utrolig flinke folk, det er kjempetrøkk. Jeg gleder meg veldig til denne konserten.

Vokalistene skal gjøre noen numre alene, og noen duetter, og så vil storbandet spille noen julesanger alene. Repertoaret er som vanlig av det jazzete og swingete slaget.

– Det er mange kjente og kjære julesanger som de fleste vil ha glede av, forteller Christina, som for eksempel When You Wish Upon a Star, og White Christmas.

Margrete synger dessuten Santa Baby, og den litt nyere My Grown-up Christmas List.

– Den skal jeg synge sammen med Tres, forteller hun, det er kjempefine harmonier i den. Og så skal jo Sindre synge Blue Christmas, det blir veldig fint.

Bjørn Ingvaldsen er oppe og veiver med armene som vanlig.

Geir Andersen er konferansier for kvelden, og akkurat som i fjor stiller han som Snekker Andersen. Med noen syngende teaterbarn på slep.

– Geir er en kjempefin konferansier, sier Margrete, han er veldig flink. Det ble veldig fint i fjor.

En liten smakebit får jeg også, før jeg forlater åstedet. En jazza og kul versjon av Please Come Home for Christmas, med Christina som solist. Dette blir veldig bra folkens! Her får du garantert jazza opp julestemninga di!

Søndag 11. desember altså dere, klokka 18 i Brygga kultursal! Billettene går unna, så her er det bare å sikre seg en plass med det samme.

Billetter til konserten finner du her.

 

 


 

Kommentarer

kommentarer