Julekonsert for alle med Klang

Fredag 13. desember holder vokalgruppen Klang sin årlige julekonsert i Tune kirke.

Klang er et kor med 22 korister fra Halden, Sarpsborg og Fredrikstad.

-Klang ble til etter at et knippe kreative og driftige damer ønsket å skape en arena der folk kunne oppleve julemusikk og julestemning uavhengig av økonomisk eller sosial situasjon, forteller styreleder i Klang Thea Davidsen. Initiativtakerne bestemte seg for å arrangere gratis julekonsert som en motsats til kostbare arrangement som det florerer av i førjulstiden.

Første «Julekonsert for alle» ble holdt i 2012, og korister og dirigent ble fort enige om at prosjektet måtte drives videre.

-Slik ble Klang til, forteller Thea, og i år arrangeres «Julekonsert for alle» for åttende gang. Det er fint å kunne gi noe til andre, gjennom sang og musikk, og vi har samtidig stor glede av å synge.

Dirigent Anne Borchgrevink har vært med siden starten.

-Dirigenten vår er utrolig musikalsk og kreativ, sier Thea. Hun både dirigerer, sufflerer og spiller piano eller andre instrumenter på en gang. De fleste sangene våre arrangerer hun selv og lager flotte harmonier skreddersydd til koret.

Klang opplever økende interesse for konserten fra år til år.

-I fjor åpnet vi for generalprøven da vi hadde gitt bort alle billettene til hovedkonserten, forteller Thea. I år har vi rett og slett valgt å åpne opp for to konserter fra første stund.

Konserten kl 18 er snart fullsatt, men det er fortsatt god kapasitet for å komme på konserten kl 20.

-Repertoaret er variert, forteller Thea, og ettersom det er Luciadagen vil vi gjøre litt ut av akkurat det. Ellers er det tradisjonelle sanger i spennende flerstemte arrangement, noe mer klassisk og en sang skrevet av vår egen dirigent. Konsertene passer for folk i alle aldre og alle er velkomne.

Reservasjon av plass gjøres med sms til 99 56 97 31.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer