Julegateåpning på torsdag!

Førstkommende torsdag blir det julegateåpning i sentrum fra klokken 16 og utover! Merk at nytt tidspunkt for lystenning og fyrverkeri er klokken 18!

Tradisjonen tro inviterer Handel i Halden til  Julegateåpning! Fra klokken fire og utover fyller vi sentrum med aktivitet for stor og små. I gågata blir det salgsboder, og flere lokale foreninger stiller med stand, og de fleste sentrumsbutikkene holder åpent til klokken 20, og Tista Senter holder åpent helt til 22.

-Jeg synes det er så koselig at mange blir med og  bidrar til god stemning i sentrum under julegateåpningen, Sier Gun-Helen Johansen, aktivitetskoordinator for Handel i Halden. Det blir musikk og sang i gatene av; Halden -og Idd Skolekorps, Mixdur og LadyBirds. Halden Kunstforening åpner sin salgsutstilling Haldenkunst i Fayegården, Fargespill inviterere til internasjonalt gaveverksted i Fargespillhuset (Storgata 9), det blir slampoesi for ungdom på Vannvogna, og Halden Husflidlag har marked i sine lokaler i Borgermestergården.

Det var stappfullt i gågata på fjorårets julegateåpning! Foto; Nina Røsnæs.

-Speiderne sørger for bålkos ved Busterudparken og i Storgata på sydsiden, forteller Gunn-Helen. Her kan barna levere ønskelistene sine til nissene – voksne kan også få levere sine ønskelister altså – nissene er ganske greie sånn:)

Fyrverkeriet og lystenning er en time tidligere i år, altså klokken 18. Oppskytingen står Engelsrud Fyrverkeri for, og den er i år lydsvak, men like flott å se på!

– Vi ønsker at julegateåpningen med fyrverkeri skal være en hyggelig opplevelse for så mange som mulig, forteller Gun-Helen. Tidligere har vi fått tilbakemeldinger på både tidspunkt for fyrverkeri og lyden, derfor har vi valgt å gjøre det litt annerledes i år. Jeg vil rette en stor takk til Sparebank1-stiftelsen for bidrag til gjennomføringen, og til Halden Brannvesen for at de hvert år sørger for at julegatene kommer opp og gjør mørketiden lys og koselig for oss haldensere. Også tipper jeg det er flere med meg som gleder seg til å se hva bygartner Irene og gjengen hennes finner på av dekorasjoner i år. De er så flinke til å gjøre det koselig!”

Hovedfoto: Nina Røsnæs.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer