Jula starter på Rød

Idet man entrer Herregårdskaféen og galleriet på Rød, er velkomsten fullkommen og tonesatt av det gode gamle Blåsekompaniet mens man ordner seg et vinglass og en kakebit hos betjeningen i det gamle fjøset. Her er det intimt og deilig, og man skjønner at man snart skal innta en nær-innpå-opplevelse med artistkompisene på Rød. Det gledes.

Håkon Andreas Møller, Lise Backstrøm, Anne Navestad, Phillip Wahlberg, Ole Anders Amundsen, Terje Støldal, Geir «Obal» Johansen og initiativtaker Eva Denis er i gang med denne juleseansen for tredje gang i år. Og tradisjonen ser ut til å være etablert, med fullsatt fjøs på premieren.

Det hele starter med et lydspor med Per Aabel’s gjengivelse av «Piken med Svovelstikkene» (kanskje en idé å gi den CD’en en puss før neste år) og deretter Anne Navestad som åpner konserten med en vakker nord-norsk julesalme. Man slipper skuldrene ned, og deler stunden med artistene, som uformelt introduserer hverandres bidrag som fremføres av en fint balansert besetning. Eva Denis er «mammaen» på Rød, som skal holde styr på det hele, og som instruerer oss der det skal knipses, og ikke klappes(!) osv. Morsomt.

IMG_0757

Undertegnede liker at repertoaret ikke er forutsigbart á la jul. Tvert i mot, her begeistres mange av viser man hadde glemt, og også nytt selvskrevet materiale. Bl.a. Geir Johansen med sin «Juleminner», Eva Denis’ «Juletidsklemma» og Anne Navestads urpremiere på sin nye julesang om de tre vise menn, og alle hiver seg med på refrenget. «Walking in the name of love»-strofen sitter i hodet ennå.
Lise Backstrøm byr på flott vokal i sine fremføringer, og sett at hun verken gleder seg til jul, eller til å gripe mikrofonen, så må hun aldri slutte med sistnevnte, for det er vakkert det hun gjør. Formidlingen treffer deg rett i brystet. Hurra og takk.

IMG_0742

Musikerne gjør det de skal, og det viktige her er at de koser seg på jobb. Slikt smitter. Lydbildet er er helt riktig for dette lokalet, og er hele tiden behagelig.
Det er med andre ord jevnt over hyggelig på Rød, og en tur hit vil gjøre deg godt. Men du har ikke mange sjanser, så kast deg på billett-telefonen asap. De 2 siste forestillingene er onsdag 2. des og søndag 6. des.

Kommentarer

kommentarer