Jula skal være for alle

Det er travle dager på kontoret hos Wenche Erichsen i Frivilligsentralen denne førjulstida. 

Men dette er tilstanden hvert år, og selv om det går varmt på telefoner og mennesker sveiper inn og ut av lokalet, har Wenche kontroll på det meste.
«Her sitter generalen», ler Wenche som prøver å få logistikken for Julekvelden på plass. Frivilligsentralen inviterer også i år til Julefeiring for de som ikke ønsker å sitte alene på Julaften, og feiringen skal avvikles i Fredriksten Kro’s lokaler.

I tillegg til de som er påmeldt i år, er barnefamiliene ved akuttmottaket på Svinesundsparken invitert, og disse utgjør ca. 40 personer. På 2. juledag er 32 enslige invitert.
– Det føles fint å kunne gi disse menneskene et innblikk i hvordan vi feirer denne høytiden, sier Erichsen. De som trenger transport til og fra har egne sjåfører, og Wenche er strålende fornøyd med godviljen og tiden folk spanderer for å hjelpe andre. Selvsagt er det mange privatpersoner, men også det lokale næringslivet bidrar med bl.a. gaver (som alle barna får) og mat/drikke.

IMG_0913

En av de som skal stille opp på Julaften, er Marthe Österman. Hun har alltid tenkt tanken, og fikk nå en gylden anledning til å stille, siden samboer skal jobbe. Dette er første gang, og jeg gleder meg veldig, sier Marthe.

– Det er stort sett de samme som melder seg på hvert år, informerer Wenche Erichsen, som synes det flott at ensomme mennesker våger å kjenne på at det er stusselig å være alene i høytiden, og følgelig tar ansvar for seg selv og melder seg på. Når det er sagt, er det jo mange som velger å være alene i høytiden, men et tilbud til de som føler det annerledes er viktig å ha.
– Det er jo slik med juletiden, at den er preget av en aura av familielykke og store planer. For mange er det et sårt punkt med disse forventningene, og det kan virke ekskluderende, noe som merkes lett blant våre gjester, sier Erichsen videre.

– Alt ligger godt an til å bli en veldig hyggelig kveld. Det eneste vi mangler nå, er snø. Fint hvis noen frivillig kan stille med det på Julaften – da er vi helt i boks, sier Wenche Erichsen.

 

Kommentarer

kommentarer