Jula hjemme med Christina Brynildsen

Torsdag 19. desember blir det vakker julesang i Fredrikshalds teater når Christina Brynildsen og hennes eminente musikere og gjesteartister inntar teateret for å besørge årets julestemning. 

Christina har stått på scenen og sunget mange ganger, men hun har aldri arrangert en egen konsert før. Når har tiden kommet for et eget konsertprosjekt, og den 19. desember inviterer Christina til julekonsert i Fredrikshalds teater med eget band og gjestevokalister.

-Jeg har tenkt på dette mange ganger før, forteller Christina, men jeg måtte altså bli 35 før jeg turte å ha en egen konsert!

I fjor skulle Christina synge på Sanne Kvitnes’ julekonsert i Fredrikshalds teater. Men Sanne ble syk kvelden før konserten, og måtte hasteoperere blindtarmen. Julekonserten ble avlyst. Christina syntes det var leit at Sanne ble syk, og at det ikke ble noen julekonsert i teateret.

-Vi hadde gledet oss veldig til å ha julekonsert i teateret alle sammen. Heldigvis fikk vi holdt en vinterkonsert i teateret i februar i stedet. Jeg spurte Sanne om hun skulle arrangere en julekonsert i år, men i år hadde hun ikke tid.

Venner og familie maste på Christina: Nå må du ha en egen konsert, hva er det du venter på? Christina skjøt hjertet opp i brystet og ringte til Inger i teateret. Teateret var ledig.

-Plutselig hadde jeg booket teateret, ler Christina, og da måtte jeg jo bare kjøre på. Jeg begynte å ringe de musikerne jeg helst ville ha i bandet. Og det var bare ja hele veien fra dem, det var helt perfekt. Alt bare klaffa! Jeg er veldig stolt av bandet og gjesteartistene, det er utrolig flinke folk. Det er viktig for meg å bruke flinke, lokale folk! Unntatt gitarist fra Skjeberg og trommis fra Fredrikstad er vi bare haldenfolk på scenen.

De flinke folka i bandet er blant annet Terje Støldal, som både er kapellmester og spiller kontrabass på konserten. Videre har vi Marius Granberg Rekstad på piano og trekkspill, Tor Hauge på trommer, Eivind Ystrøm Petersen på gitar og Marit Fält på fele. I tillegg har Christina invitert inn Ronald Prang, Lise Backstrøm og Daniel Sandvik som gjestevokalister.

Christina med noen av de flinke folka hun skal ha med seg på konserten i desember. Bak ser vi Ronald Prang, Lise Backstrøm og Daniel Sandvik. Foto: Veronica Van Groningen.

-Jeg ville gjøre dette her ordentlig når jeg først gjør det her, sier Christina, det er viktig at det blir en fin opplevelse for både oss på scenen og de som er i publikum! Det blir noen duetter med gjesteartistene, jeg skal synge duetter med Ronald og Lise blant annet. Og så skal Daniel synge og spille gitar.

På repertoaret står en blanding av svenske, norske og engelske julesanger.

-En av de norske sangene jeg har valgt meg ut er Nordnorsk julesalme, forteller Christina, den er så fin! Men jeg vil ikke synge den på nordnorsk, jeg må synge den på min egen dialekt. Så jeg har laget en egen Østfold-versjon av den. Da føles det mer naturlig for meg å synge den. Det er jo ikke så mye jeg har endret på teksten, men litt.

Jula hjemme

Det er Maria Menas julesang Jula hjemme som har gitt konserten sitt navn, og denne låta vil vi naturligvis få høre i teateret. Sangen er en oversatt versjon av Menas Home for Christmas, og det er Trygve Skaug som står bak oversettelsen.

-Jeg synes det er fint å synge på norsk, forteller Christina, men det er blir også ganske personlig. Det er lettere å synge på engelsk faktisk. Det å synge på eget språk føles mer nakent.

For Christina er jula hjemme ganske viktig, og hun vet litt om det å feire jul andre steder.

-Jeg har vært borte i jula flere ganger på grunn av jobb, forteller Christina. Men jula er jo egentlig her hjemme, og de tradisjonene vi har her. Dette skal jeg snakke litt om på konserten.

Raska på; kjøp billett

Billettsalget går veldig godt om dagen, så her bør dere raska på hvis dere vil sikre dere en billett! Allerede i september var halvparten av billettene borte.

-Jeg ble veldig overraska da jeg gikk inn for å sjekke billettsalget i midten av september og fant ut at vi hadde solgt ut halve salen, forteller Christina. Jeg ble litt rørt faktisk, det er jo innmari hyggelig!

Før konserten i desember skal Christina synge på releasekonserten for årets Jul i Halden-plate. Hun har nemlig spilt inn Jula Hjemme på årets haldenjuleplate. Det blir som en liten generalprøve før den store konserten i teateret.

-Jeg gleder meg veldig, forteller Christina. Jeg er så glad for at jeg gjorde det, at jeg bare hoppa ut i det og arrangerte min egen konsert. Det er jo litt skummelt å gjøre det såpass stort første gangen, jeg kunne jo ha startet i det små. Men det er noe spesielt med teateret, spesielt når man skal lage en julekonsert. Jeg elsker Fredrikshalds teater!

Jula hjemme med Christina Brynildsen altså dere, torsdag 19. desember klokken 19.00. Billetter finner du her.

NB: Det selges også billetter på Halden Turist i Tollbodgata.

Alle foto: Veronica Van Groningen.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer