Jul i Halden-konsert på Frelsesarmeen

Onsdag 7. desember inviterer Thorkil H. Lindskog, Siv Langøy og et knippe kjente og kjære artister i Halden til veldedighetskonserten Jul i Halden 2022 på Frelsesarméen.

Pandemien har ikke hindret juleplata Jul i Halden fra å komme ut, produksjonen har rullet og gått til tross for koronaen. Men det er en stund siden Thorkil og Siv har kunnet invitere til førjulskonsert nå, det har restriksjoner og smittevern satt en effektiv stopper for de to foregående årene. Denne jula er det imidlertid fritt fram, og dermed blir det både konsert og plate!

– Jeg fikk en sms av min evige sekretær Siv Langøy en søndag i november, forteller Thorkil. Hun skrev: Hvilken dato blir det konsert i år? Da ble jeg ganske paff, men også ganske fornøyd. Jeg hadde nærmest gitt opp tanken på konsert, for jeg hadde mer enn nok med å få ferdig plata.

I løpet av søndagen hadde Siv og Thorkil fått på plass et knippe artister til konserten.

– Alle som hadde mulighet, sa ja, forteller Thorkil. Sånn har det alltid vært, alle artistene jeg har spurt har vært utrolig velvillige, de stiller opp gratis på både plata og konsertene.

Overskuddet fra både konsert og plate går til Frelsesarmeen. Den eneste føringen Thorkil legger for pengene, er at de skal brukes lokalt. Totalt har Thorkil samlet inn 1.2 millioner via platesalg og konserter. Alle artistene stiller opp gratis, og verken Thorkil eller Siv får betalt for innsatsen.

Siv Langøy er sekretær og støttespiller for Thorkils plate– og konsertprosjekter.

Årets Jul i Halden-plate blir den femtende i rekka, og konserten på onsdag blir den femte Thorkil og Siv arrangerer i forbindelse med juleplata. Den første konserten ble avholdt i Fredrikshalds Teater i 2016, og så ble konsertkonseptet flyttet til Frelsesarméen da de flyttet fra Tistedal og ned til byen.

– Konsertene har gått veldig bra, forteller Thorkil, de har vært godt besøkt. Det fungerer veldig fint å ha konserten i Frelsesarmeens lokaler, både kafeen og Fretex holder lenger åpent denne kvelden.

Thorkil er konservert for kvelden.

Hva skal du snakke om?

– Det får jeg se når jeg står der. Jeg bruker aldri manus, det blir det det blir.

CD-plata Jul i Halden 2022 kommer Thorkil i hende en gang i desember. Kanskje dukker den opp før onsdag, men Thorkil sitter ikke og venter på den.

– Skjer det så skjer det, vi vet aldri når den kommer.

I tillegg vil Fir Arda spille på konserten.

 

Konserten starter 19.30

Billetter kan du kjøpe på Norli Køhn

 


 

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer