Jubileumsuke for Halden Kunstforening

I september feirer Halden Kunstforening sitt 70-årsjubileum. I anledning jubiléet arrangerer Kunstforeningen tre kunstutstillinger og ett foredrag om samtidskunst.

Foredrag om samtidskunst

Første arrangement ut i Kunstforeningens jubileumsuke er et foredrag i samtidskunst av kunsthistoriker Maj Britt Bergh fredag 1. september. Maj Britt Bergh er kunsthistoriker med formidling av samtidskunst som spesialfelt.

På lørdag åpnes det jubileumsutstillinger på tre forskjellige steder i byen: En utstilling på Galleri Rød Herregård, en på Galleri Wenda i Jernbanegata og en på Vannvogna i Storgata 16. Alle utstillingene går over de to neste helgene.

Galleri Rød første utstilling ut

Kunstutstillingen “Stairway to Heaven” på Galleri Rød Herregård er første utstilling ut. Ordfører Thor Edquist åpner utstillingen klokken 12. Trond Arne Vangen, Stefan Schrøder, Karl Orud, Guri Dahl og Raymond Mosken er utstillere.

Utstillingen viser arbeidene til fotokunstnere som har vokst opp, bor eller jobber i Halden, og som gjennom sine karrierer har nådd langt utover landegrensene. Dermed er båndet til Halden like sterkt for disse som for Kunstforeningen som ønsker å dele denne utstillingen med sine med-Haldensere.

Raymond Mosken henger opp bilder på Galleri Rød Herregård.

Juryert medlemsutstilling

Den andre utstillingen som åpnes lørdag er den juryerte medlemsutstillingen på Vannvogna Kunsthall i Storgata 16. Her vil det stilles ut billedkunst og bronseskulpturer. Utstillingen er åpen fra kl. 12, og ordføreren kommer for snorklipping klokken 13.

I sommer inviterte Halden Kunstforening sine medlemmer til å delta i konkurranse om å få stille ut egen kunst i foreningens jubileumsuke. Juryen besto av Stein Willoch Mathisen, Grete Kopp Arnestad og Kristin Bielenberg Søhoel. Etter en intens utvelgelsesprosess ble følgende medlemmer antatt:

Jane Hupe, Karl Orud, Lise Amundsen, Mari Haugum, Mette-Lise Størholt, Thomas Pedersen, Ulla Sæbø, Vesla Tvenge, Øyvind Sæbø ogThomas Vesterdal Weel.

Galleri Wenda

Galleri Wenda er det tredje og siste galleriet i rekken av utstillingsåpninger i rekken lørdag, og tredje stopp for Edquist som snorklipper denne dagen. Denne utstillingen åpner klokken 12.00, men ordføreren er tilstede for snorklipping klokken 14. På Galleri Wenda vil det bli vist billedkunst, brukskunst og smikunst.

Utstillere på Galleri Wenda er: Britt Hammerstad, Fam Holter, Hilde Gluckstad Hansen, Jens-Erik Wielsgaard Langstrand, Mari Haugum, Mette-Lise Størholt, Mona Espelien, Ulla Sæbø, Vesla Tvenge, Wenche Høidal og Øyvind Sæbø.

Alle tre utstillingene har samme åpningstider:

Lørdag 2. og søndag 3. september fra 12-16

Lørdag 9. og søndag 10. september fra 12-16

 

 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer