Jørgen Dretvik & Underverden/Thor Thorsen på Reis

Fredag 30. september spiller Jørgen Dretvik & Underverden og The Thor Thorsen på Siste Reis Pub!

Jørgen Dretvik & Underverden handler om å gå ned i de dypeste avgrunnene i seg selv og «spille» ut alt som ligger der på godt og vondt. Dette gjør musikken til en frigjøringsprosess hvor utrykket blir så personlig at det bli universielt. Det musikalske utrykket er sjamanistisk ikledd progressiv pønk og alternativ rock. Tekstene snakker om kjærnen av det å være menneske og henter inspirasjon fra personlige hendelser samt div visdomstradisjoner og sjamanistiske praksiser verden over.

Det har vært stille fra The Thor Thorsen de siste årene, men nå har han bestemt seg for å synge og spille for haldenserne igjen.

Hvilken sjanger vil du si du opererer i?

– Det er alltid krevende å sette en bestemt sjanger på det jeg lager, men jeg har nok alltid hatt en rød tråd som går på å skape harmonier og et melodisk uttrykk. Pop er et så vidt begrep, men vi kan nok kalle det for alternativ pop, sier Thor.

Thor har spilt i en god del forskjellige band gjennom åra, men de siste ti årene har han representert seg selv gjennom artistnavnet «The Thor Thorsen».

– Jeg har sluppet fem singler og en plate som er å finne på diverse strømmetjenester…pluss én julelåt jeg gjorde sammen med Ulrikke tilbake i 2019.

Det er lenge siden vi har sett deg på scenen, hva holder du på med om dagen?

– Det har nok stått noe stille de siste årene, og jeg skal derfor ikke skryte på meg å være veldig produktiv eller kreativ om dagen, men jeg har troen på at jeg er i stand til å få til mye god musikk i fremtiden og jeg har fortsatt melodier og tekster i hodet som vil og skal ut. Det er dessverre veldig vanlig at det svinger for en låtskriver, og denne konserten er med på å sparket meg bak…rett og slett.

Settet på fredag inneholder låter Thors egne utgivelser.

– Det blir også flere låter jeg ikke har fremført tidligere, og noen av låtene er tjue år gamle, så det er rimelig variert, men samtidig representerer det meg og låtskriver-historien min på en god måte. Jeg er heldig som har et sett og låter som gjør seg godt både med og uten band.

Hva er de musikalske planene for fremtiden?

– Planene mine for musikken i fremtiden blir til mens jeg går, og jeg har noen mil og år igjen 🙂

Fredag kveld altså dere, på Reis, Jørgen Dretvik & Underverden/The Thor Thorsen på Reis klokka 19.

Billetter i døra!

Kommentarer

kommentarer