Jerry Leger & The Situation til Reis

På torsdag kommer kanadiske Jerry Leger med bandet sitt The Situation og spiller rootsrock for haldenserne på Siste Reis.

Singer- songwriter Jerry Leger et stort navn innen americanamiljøet i Canada. Siden 2005 har han utgitt hele ti studioalbum, inkludert flere soloalbum. I mars i fjor slapp Jerry Leger dobbeltalbumet Nonsense and Heartache. Albumet ble lansert i Europa i mars i år.

-“Nonsense and heartache er en slags fusjon av rock’n roll, eksperimentell americana, 60-talls syre og vestkystrock. Det er akkurat passe vindskeivt, det er rufsete uten å være rotete, og det er så utrolig stillig!” sa Rune Letrud i Musikkbloggen om albumet i mars.

Jerry vokste opp i et hus der musikken alltid var til stede.

-Jeg ble besatt av Beatles allerede da jeg var fire år gammel. Jeg ville gjøre det samme som dem. Dette resulterte i at jeg begynte å spille og skrive musikk allerede i ti- elleveårsalderen.

Hvordan vil du selv beskrive musikken din?

-Jeg vil nok først og fremst beskrive det som folk/roots-rock, alt under en diger roots-paraply. Alle mine sanger har elementer av country, blues, og rock.

Hør Things Are Changing ‘Round here fra Jerry Legers siste skive Nonsense and Heartache:

Jerry Leger kjøper seg stadig ny musikk for å holde inspirasjonen oppe. Det går mest i eldre plater.

-Jeg kjøpte nylig en Brinsley Schwarz -plate, det var jo Nick Lowes første band. Det er et bra album. Et annet, nyere album jeg har hørt mye på i det siste er Lucinda Williams’ Down Where The Spirit Meets The Bone fra 2014, en veldig bra plate.

Nå er altså Jerry Leger og The Situation ute på turné, og de skal gjøre Norge med tre treff denne våren: Oslo, Ringebu – og så Halden da. Nærmere bestemt Siste Reis. Jerry Leger med band går på scenen på Reis klokka ni.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer