Jenta som ville redde bøkene

 Søndag 1.oktober kl.13.00 inviterer Halden litteraturforening til forfattermøte for barn med Klaus Hagerup og Lisa Aisato på barneavdelingen ved Halden bibliotek.

Barn i Halden er nå så heldige at de får muligheten til å høre Klaus Hagerup og Lisa Aisato lese og fortelle fra ”Jenta som ville redde bøkene”. Boka har de laget sammen, inspirert av en av Hagerups døtre.

«Jenta som ville redde bøkene» handler om Anna som er snart ti år gammel og veldig glad i å lese. Så glad i å lese at en av hennes aller beste venner er bibliotekar Monsen. En dag forteller Monsen Anna hva som skjer med de bøkene som ingen låner på biblioteket. De forsvinner. De ødelegges. Og hva skjer med de som bor inni bøkene da? Forsvinner de også? I så fall er det nesten ikke til å holde ut, tenker Anna. Hun må redde bøkene! Men hvordan?

Klaus Hagerup (f. 1946) er forfatter, dramatiker, regissør, oversetter og utdannet skuespiller. Han har arbeidet ved Den Nationale Scene og ved Nationalteateret. Han har skrevet fire voksenromaner og en rekke skuespill, men er kanskje mest kjent for bøkene om Markus Simonsen. Bøkene for barn og unge er lest like mye av voksne.

Lisa Aisato (f. 1981) er illustratør, forfatter og billedkunstner. Hun er mest kjent for bildeboka ”Odd er et egg” (2010). Våren 2016 høstet Aisato gode kritikker for bildeboka ”Snart sover du”, som hun laget i samarbeid søsteren Haddy N´jie. Sin seneste bok ”Jenta som ville redde bøkene” har hun laget i samarbeid med Klaus Hagerup.

Pris: 50 kr. Voksne i følge med barn gratis. Passer for barn over 5 år.
Halden bibliotek.

 

Tekst: Lisa Gustavsen i Halden litteraturforening

Facebook: https://www.facebook.com/HaldenLitteraturforening/

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer