Jensen & Scheele sponser Kirkens Bymisjon med Skrotdrosje

Jensen & Scheele er kjent for å være rause med sponsormidler og tiltak for nærmiljøet. Nå sponser de Kirkens Bymisjon og deres «I jobb»-prosjekt med en «skrotdrosje«, og bidrar til at brukerne av tilbudet får en lettere jobbhverdag.

Noen kan ikke jobbe i det hele tatt. Noen kan jobbe litt. Kirkens Bymisjon I jobb-prosjekt skal være et sted der folk med rusproblematikk kan komme med sine ressurser, og få lov til å bidra med det de kan.

I jobb er et tilbud til folk som sliter med rus, forteller Trond Henriksen mens vi kjører ut mot Sørlifeltet mandag ettermiddag. Mange ønsker å bidra med noe, eller fylle hverdagen med noe meningsfylt. Vi krever ikke at de slutter å ruse seg, men de må stille rusfrie på jobb.

I Halden er det rundt sju personer som benytter seg av tilbudet, tre dager i uka kan de komme og jobbe og tjene litt penger. De tar mange ulike oppdrag: De rydder hus, lager og leiligheter, gjør diverse hagearbeid, klipper plener, kjører bort avfall, river gamle bygninger, gjør diverse gravejobber og leier ut salgsboder. Blant annet. Mye av dette er naturligvis avhengig av bil. Trond Henriksen satte seg ned for å skrive en mail til Jensen & Scheele. Kunne de muligens sponse med en skrotbil til prosjektet? Men Jensen & Scheele kunne bedre enn som så.

– Sjekk DEN bilen a, utbryter Trond når vi kjører inn på Jensen & Scheeles parkeringsplass. Den er jo kjempefin!

På parkeringsplassen står en kassebil klar, ferdig utstyrt med Kirkens Bymisjons logo både på panseret og på sidene. Skrotdrosje står det med oransje skrift. Men dette er absolutt ingen skrotete bil.

Den har kanskje fått navnet «Skrotdrosje», men den er absolutt ingen skrothaug.

Vi går inn i Jensen & Scheeles lokaler, der finner vi Roger Jensen. Han synes det er fint å kunne hjelpe Kirkens Bymisjon og støtte jobben de gjør i Halden.

– Vi heier på det Kirkens Bymisjon gjør, sier Roger. Det er fint å støtte arbeid som resulterer i at andre får det bedre, på den måten er vi med på å bygge opp noe fint. Vi på Jensen & Scheele har jo anledning til å bidra på vår måte, og det er fint å være med på å sette Halden på kartet i noe som er positivt. Når vi bidrar på denne måten er det noe vi gjør med hjertet, ikke for å tjene penger. Det er fint å ha mulighet til å støtte noen som gjør så mye bra som Bymisjonen.

– Det er så flott at næringslivet er med å bidrar ut i lokalsamfunnet, sier Trond, og sånn sett har Jensen & Scheele bidratt mye i Halden. Roger er jo skrudd sammen sånn at han blir glad av å glede andre. Heldigvis har vi mange som bidrar her i byen, og alle bidrar på ulike vis. Noen bidrar ved å vie sin tid, andre ved å støtte oss på andre måter. Det er jo helt fantastisk.

Vi går ut for å se på bilen. Trond gliser fornøyd. Nå skal han kjøre «skrotdrosja» hjem til Kirkens Bymisjon.

Roger Jensen sammen med Trond og Ingar Bisseberg Andersen fra Kirkens Bymisjon.
Trond får nøkkelen til Kirkens Bymisjon nye bil av Roger Jensen.

– Du må huske på å nevne at Skilt og Fasadehjelpen har bidratt med logo her, sier Trond og peker på bilen.

Nevnt!

Trond setter seg bak rattet i den fine skrotdrosja, og setter den i gir. Vi kjører innover til byen igjen.

– Vi hadde tenkt til å kjøpe en gammal bil vi, sier Trond, og male den. Men Roger ville at vi skulle ha en ålreit bil som var bra på veien. Men jeg ble overraska over at vi fikk fin bil! Denne er helt super.

Er du skrotkongen nå?

– Nei, jeg er en skrotnisse jeg, hehe. Men nå skal jeg kjøre litt rundt i denne kjerra her jeg, og vise bilen frem til hele byen og reklamere litt for Jenssen & Scheele og Kirkens Bymisjon. Det blir fint.

Her kan du lese litt mer om hva slags tjenester I jobb tilbyr, og hvor du kan ta kontakt hvis du har noe arbeid du gjerne skulle ha gjort:

 

 

Kommentarer

kommentarer