Jennie vant årets Rotary-pris

Mandag delte Halden Rotaryklubb ut sitt årlige kulturstipend til unge og dedikerte kulturaktører, og denne gangen gikk prisen til den 18 år gamle danseren Jennie Ellen Margrethe Carlsen.

Hver sommer deler Halden Rotaryklubb ut et stipend til unge og lovende kulturtalenter i Halden og Aremark. Kandidaten må være mellom 12 og 20 år, og ha utmerket seg spesielt innen sjangrene drama, musikk eller dans. I år gikk prisen til en ung danser! Jennie Ellen Margrethe Carlsen har danset siden hun var fire, og fjorten år senere står hun altså med et diplom og et stipend på ti tusen kroner i hende.

Overraskelsesmomentet er en del av pakka på den årlige prisutdelingen til Halden Rotaryklubb, så det er veldig viktig at kandidaten ikke får vite om prisutdelingen i forkant. Jennie ble forespurt om å underholde med et danseinnslag på Rotaryklubbens sommeravslutning på Østgaard, og trodde hun skulle raskt inn og raskt ut igjen. Sånn ble det ikke.

Jennie har selv koreografert dansenummeret som hun fremførte på Rotaryklubbens sommeravslutning på Låvetoppen på Østgaard. Kjempeflott!

Etter danseinnslaget tok nemlig leder for stipendkomiteen Turid Ring Østensvig ordet, og snakket både lenge og vel om statutter, og formålet med prisen. Snart sirklet hun talen inn mot Jennie, som ikke ante at hun snart skulle få overrakt en ganske så flott utmerkelse.

Leder for komitéen Turid Ring Østensvig holder tale for kandidaten før hun får prisen.

– Juryen har bemerket at kandidaten har hatt en fantastisk utvikling de siste årene, sier Turid til forsamlingen, og peker på at hun viser en påtakelig tilstedeværelse og et særs vakkert uttrykk gjennom en åpenbar scene-og danseglede. Kandidaten har imponert på Halden danseskoles mange danseforestillinger, og dessuten på Juleselskapets oppsetninger gjennom årene. Hun har også danset på Den lokale kulturelle skolesekkens oppsetning av Ved den tredje sol i vår.

En rørt og noe sjokkert Jennie går frem for å motta diplom og sjekk fra president i Rotaryklubben; Magne Rannestad.

President i Rotaryklubben Magne Rannestad overrekker diplom og sjekk til Jennie.
Jennie mottok en sjekk på 10 000 kroner!
Turid Ring Østensvig, Henning Johan Carlsen, Jennie, Randi Carlsen og president i Rotaryklubben; Magne Rannestad.

– Det er jo helt utrolig, sier Jennie etter prisutdelingen, jeg vet nesten ikke hva jeg skal si! Det er kjempegøy!

Dansetalentet har vært en svært aktiv danser i sine barne- og ungdomsår, i tillegg til diverse andre verv og fritidsinteresser.

– Jeg startet på Danseloftet da jeg var liten, forteller Jennie, og var med i en del oppvisninger der. Så gikk jeg over til Halden danseskole da jeg gikk i andre klasse. Der begynte jeg på ballett, og det fortsatte jeg med i mange år. Og så begynte jeg på jazz, og showteam etter hvert.

På Halden danseskole ble det også kurs i stepp! Hun har som nevnt også vært med på flere oppsetninger med Juleselskapet, der hun har danset som både alv, pirat, indianer og ballerina. Og krokodille! Som om ikke det var nok, har Jennie også spilt kornett! Noen av oss får mye ut av døgnet enn andre, det er sikkert.

– Nå vil jeg satse på jazz og stepp, forteller Jennie, det synes jeg er veldig morsomt. Kanskje jeg begynner på ballett igjen også, jeg får se.

Et rørt foreldrepar var vitne til datterens opptreden og påfølgende utmerkelse.

Mamma Randi Carlsen og pappa Henning Johan Carlsen med Jennie i midten.

– Man blir jo selvfølgelig både rørt og stolt, sier en ganske så blankøyd pappa etterpå. Men det har jeg jo vært siden den første gangen hun danset!

Selv har han vært med på hemmelighetskremmeriet, han har deltatt i planleggingen sammen med komitéleder Turid.

– Ikke en gang min kone visste om dette, ler Johan, så det har vært veldig hemmelig!

 

Kommentarer

kommentarer