Jeg tolker ALT folk sier

 – Jeg tolker a l t folk sier jeg, … på alle mulige måter, sa Frank Skovrand da han ble musikkbladet på Bryggerhuset Syd torsdag kveld.

Humoren satt løst i stuevarmen da Frank Skovrand ble musikkbadet på Bryggerhuset Syd torsdag kveld. Bademester var Thorkil H. Lindskog, og det var hans bad nr. 11 i rekken. Folk kom kjapt i stemning, og det takket være en musiker og ordkunstner som bjöd på sig själv.

For Skovrand har en akkurat passe slentrende stil, men allikevel full kontroll. I hvert fall når det kommer til dype og lune tekster. Publikum fikk høre om skrivesperrer, eller mangel på disse, om stipendet som tar ham med på en skrivereise til Italia i november, og om hvordan han får idéer til sine tekster. Vi fikk også høre om samarbeidene med gode, gamle kamerater som Øystein Karlsen (serieskaper av både DAG og EN NATT), Håkon Ohlgren og David Benedict Parton, som alle har bidratt, hver på sin måte, til at Skovrand har fått både tekster og opptredener.

Frank Skovrand er i tillegg med på Lindskog sitt årlige arrangement ‘Jul i Halden’, og i år kommer en helt ny låt til å kunne høres der; ‘En sang om farvel’. Teksten er av David Benedict Parton, og låta kan høres på KanDusi’s facebookside.

Det ble en lun og fin kveld på Bryggerhuset Syd. Med impulsiv humor, innspill og rokkeringer på setlista, og et publikum som tok i mot alt som kom mot dem, med den største fornøyelse. Frank Skovrand er tilbakelent og proff, forteller og svarer i passe porsjoner, og folk blir kjent med visesangeren som også gestalter roller på den skrå bredde.

– Det startet med Berby-spillet, forteller Skovrand, og så gikk det via Sophie Johannesdatter til oppsetninger i nabobyene, og resten er historie.

Skovrand sin hverdag handler ofte om Bellmann, Vreeswijk og Taube, men nå skal dagene snart handle om en cd full av nye låter, skrevet i Italia. Så la oss håpe at Skovrand ikke får skrivesperre. Ikke da heller. For i følge ham selv får han aldri det.

 

Vi fikk høre om ordkunstneren Skovrand som hadde plakater av Elvis og AC/DC på ungdomsromsveggene, og ikke KISS som ‘alle andre’. Om Skovrand som aldri har hatt sitt eget band, ei heller var med på rockebølgen:

– Jeg var kanskje født litt sent. Skovrand gliser.

Snart skal han faktisk bikke et halvt hundre.

Fra en direktelinje til hovedstaden fikk vi høre kameraten Håkon Ohlgren fortelle om hvorfor Frank Skovrand er selvskreven på det mangeårige arrangementet ‘Folk i Halden’, et veldedighetsarrangement vi elsker å være publikum på.

– Frank stiller alltid opp han, og han leverer. Han er en vennlig fyr, og det setter vi pris på, sa Ohlgren via Oslo-linja.

Vi tror ham.

– Her er det to unge menn som snakker pent om hverandre, kommer det fra bademester Lindskog.

Ohlgren repliserer:

– Samfunnet trenger folk som snakker hverandre opp!

Publikum sa seg enige og applauderte!

Musikken rullet videre, Skovrand bød på den ene visa etter den andre, og musikerne Arne Nygaard, Markus Linge og Erik Sørlie fulgte opp med presisjon. Lyd og teknikk ble godt levert som vanlig, ved Halvor Næss Diesen fra KADABRA Produksjon.

Med dette var nok et musikkbad på Bryggerhuset Syd godt levert og over. Skovrand skal snart vende nesa sydover, mens vi andre kan lene oss tilbake her hjemme, og vente på at ordkunstneren setter en siste strek og tone for denne gang.
Ingen skrivesperre i sikte. Heldigvis.

På musikkbad: Hilde Kristin Gustavsen

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer