– Jeg prøver å leve i nuet

Tirsdag 25. oktober inviteres haldenserne til foredrag i Brygga Kultursal Halden. Tema er ”…fordi livet forandrer seg..” og foredragsholderen er en av Norges mest kjente skuespillere.

Et bredt spekter av aktører i Halden ønsker å markere Verdensdagen for psykisk helse. Mental Helse Halden, Kirkens Bymisjon, Halden Frivilligsentral og Sparebankstiftelsen står bak invitasjonen og håper haldenserne vil la seg inspirere til å kjenne på sin mentale helse.

Fra scenen skal Per Christian Ellefsen, for mange mest kjent fra filmene om Elling, dele sine livserfaringer og råd.
– Gjennom foredraget vil jeg prøve å gi publikum noen verktøy som de kan bruke til å holde seg mentalt i stadig bedre form. Da vil de ha mest mulig kontroll den dagen det ”blåser opp” noe skikkelig, forteller han.
Han lar seg inspirere av mange, men det er særlig en gruppe han trekker frem.
– Møte med handicapidrettsfolk har inspirert meg enormt. De har holdningen ”ingenting er umulig” og den gjelder alltid.

Så hvilke leveregler har du for deg og ditt liv?
– Jeg prøver å leve i nuet for å unngå stress. Blir det store problemer rundt meg og jeg må rydde opp i livet mitt så gjør jeg som jeg gjør hjemme. Jeg rydder et rom av gangen – ellers får jeg det aldri til.

Østfoldhelsa har tidligere rapportert at østfoldingens psykiske helse er dårligere enn landsgjennomsnittet. Det er større forekomst av både psykiske plager og lidelser enn i resten av landet. Vi utfordret Ellefsen til å peke på vår tids største utfordring for menneskenes psykiske helse.
– Åpenhet er vel fremdeles den største utfordringen. Det å tørre å se folk i øynene og snakke om sine psykiske problemer på samme måte som man snakker om sin forstuede finger.

Foredraget i Brygga Kultursal starter kl. 19.
I tillegg blir det musikalsk underholdning med Arild Elnes, Jan Erik Norheim, Liv Renate Hovengen og Silje Kathinka Erichsen.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer