– Jeg liker å gå egne veier

I mars kan Susanne Gjerlaugsen feire 13-års jubileum med butikken Alle Tiders i gågata. 13 år hvor interiørtrender har kommet og gått, mens Susannes kjærlighet for et levende bysentrum har stått like sterkt. 

Det er noe eget med små, sjarmerende og kjedeuavhengige nisjebutikker i en by. Alle Tiders er på mange måter en helt typisk nisjebutikk med et stort utvalg innen interiør og klær samlet på et lite område. Bak disken står Susanne som mer enn gjerne forteller kundene sine om produktene og veileder til å finne det som passer akkurat til deg og ditt hjem.
– Jeg liker å gå egne veier og ikke følge alle trender som popper opp og forsvinner like fort. I butikken min finner du produkter laget av naturlige råvarer og materialer som varer. Det er viktigere med kvalitet enn kvantitet, sier hun.

Hos Alle Tiders finner du interiør, velværeprodukter og klær.
– Vi har for eksempel produkter fra Munkholm. Det er en familiebedrift som produserer alt selv i Danmark. Helt nydelige produkter til kroppen og alt er av naturlige råvarer og til fine priser. Jeg anbefaler gjerne saltskrubben og badesalt.

Haldenserne liker å ha det hyggelig hjemme, så Susanne har et godt utvalg av duftlys- og pinner.
– Serien med duftlys fra Love is Green er håndlaget i England av soya- og palmevoks. Den er av helt naturlige råvarer. Den smeltede voksen kan også brukes som massasjeolje eller du kan smøre den på tørre hender.

Men har du et tips til de som vil fornye interiøret litt uten å gjøre en full oppussing?
– Nye puter og pledd er en enkel og rimelig måte å fornye interiøret på. Har flotte leverandører som House Doctor, Au Maison, Funky Doris, Vanilla Fly og Cozy Living.

Det er også noe for de minste hos Alle Tiders.
– Jeg holder på å gjøre om til en egen barneavdeling med klær for barn fra 0 til 8 år. Det er svensk og dansk design på klærne og alt er i økologisk bomull. Barnas store favoritt er Mailegs eventyrlige verden. Det er masse nostalgi for oss voksne, sier Susanne.

Hvordan har det vært å drive i sentrum i 13 år?
– Hver dag treffer jeg hyggelige mennesker med et ønske om en annen handleopplevelse enn et senter kan gi. Vi har parken og vakre bygninger rundt oss. Jeg har vært med på opp- og nedturer i gågata og alt det negative har fått for mye plass i media. Det har ført til liten tro på nordsiden og gågata, forklarer Susanne.
– Jeg skulle ønske vi kunne ha fokus på Halden by som en helhet. Ikke på nordsiden, sydsiden og Høvleriet. Politikerne har i mange år vært passive, det startet for 20 år siden. Nå håper jeg vi alle kan jobbe sammen for en hel by.

Susanne ønsker gjerne flere boliger, svømmehall og en ny skole i byen.
– Jeg er positiv til fremtiden for gata vår.

Søndag 12.februar er det Morsdag. Alle Tiders er en klassisk butikk for morsdagsgaver. Hva betyr morsdagen for deg, Susanne?
– Det er en dag da mor får slappe av og føle litt ekstra omtanke og kjærlighet fra familien sin.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer