– Jeg inspireres av mine omgivelser

Annonsørinnhold: Førstkommende fredag kommer svenske Roger Karlsson tilbake til Bryggerhuset. Han gleder seg til å treffe haldenserne igjen!

Roger Karlsson er godt etablert på den svenske poprock- og visescenen. Han har spilt i flere tiår og har sine røtter i den svenske new-wavesjangeren. På 80-tallet spilte han i alternativrockbandet Inferno og på 90-tallet i folk-punk-popkvintetten Tuk Tuk Rally. I 1995 startet han sin karriere som soloartist og den varer ennå.
– Musikken min er en god og spennende blanding av pop, rock, folk og vise i en personlig helhet der også min punk-bakgrunn lyser gjennom. Energi og spilleglede er to viktige stikkord for meg, forteller han.

Karlsson har gitt ut ni album totalt. Det siste kom i 2015; ”Kysser Sörmlands jord” og fikk gode kritikker. Men hva inspirerer han til å drive med musikk?
– Jeg inspireres av mine omgivelser i stort og smått. Kjærlighet, lykke, hat, livsglede og dødsangst.

Med seg på scenen har han bandet sitt som har en like bred fortid som de er antall personer. Noen av dem er fra punkens glansår, noen har bakgrunn i symfonirock eller hardrock. Flere av dem har spilt i konstellasjoner bak artister som Ulf Lundell, Ebba Forsberg og Lars Winnerbäck.

Karlsson har spilt på Bryggerhuset tidligere og ser frem til å komme tilbake til festningsbyen.
– Erfaringen min fra Halden er at jeg fikk møte et entusiastisk publikum som jeg fikk god kontakt med.  Jeg og bandet håper at vi klarer å skape en følelse av tidløs magi!

Konserten med Roger Karlsson er fredag 14.oktober kl. 22.

Kommentarer

kommentarer