-Jeg har rett og slett landa drømmejobben

Fra venstre: Trine, Trond, Alison og Thea.

Nå får Trond Henriksen hjelp til ungdomsprosjektet sitt. Bymisjonen har opprettet en femtiprosentstilling til i ungdomsklubben på stasjonen. Inn i jobben trer ildsjel Trine Kristiansen, som gleder seg stort over ny jobb.

Trine Kristiansen har akkurat lukket døren for årets Sammen for Halden-prosjekt når hun nå starter i ny jobb som barne- og ungdomsarbeider for Kirkens bymisjon. Trine skal jobbe med ungdomsklubben på stasjonen, som har åpent mandag og onsdag.

-Jeg skal hjelpe Trond å drive klubben, forteller Trine, og det trengs. Han jobber hele tiden, og nå er det på tide at han får litt avlastning. Noe av det første jeg skal gjøre nå er å få tromma sammen flere frivillige. Jeg vil gjerne at Trond skal kunne få seg en uke fri snart også, han har jo ikke hatt ferie på lenge.

Vi sitter på Møteplassen kafé og snakker. Det er mandag, og snart er klokka tre. Da åpner ungdomsklubben. Trond går litt til og fra, mens Bodil passer kaféen.

Hopper rett uti

Rivjernet Trond har stått på til alle døgnets tider for ungdommene, men han hadde ikke klart seg uten sine gode hjelpere.

-Dette prosjektet har til nå vært basert på frivilliginnsats, forteller Trond, jeg hadde ikke klart det uten Ann-Kristin og Bodil. Så det skal bli fint å få inn Trine her nå, det ser jeg virkelig frem til.

Trine hopper rett uti, det er bare å brette opp ermene. På torsdag er det diskotek i kultursalen, og forrige helg var det julemarked på Samfundet.

-Jeg har allerede blitt bedre kjent med noen av ungdommene, jeg hadde noen av dem med meg på julemarked på Samfundet i helgen, forteller Trine. De har tatt meg veldig godt imot! Det er så mange fine ungdommer her. Jeg må nok bruke litt tid på å lære meg alle navnene. Det er en ganske fast gruppe som kommer hit, og ofte blir vi enda flere hvis det skjer noe spesielt. Da kan vi bli opp i en tjue, tretti ungdommer.

Klubben er åpen

Klokka blir tre. En ung jente kommer ruslende inn døren og slår seg ned ved bordet vårt. Thea  er en av ungdomsklubbens faste medlemmer, hun har vært med siden starten i fjor. Hun synes det er fint at det kommer enda en voksenperson i klubben. Thea er søtten.

– Går det bra? Er du sulten, spør Trine?

Thea nikker, hun har fått en vaffel i hånda av Bodil og er ganske klar for middag.

-Vi skal lage mat etterpå, sier Trine til Thea, i dag blir det pizza. Men jeg skal komme inn med litt sunn mat her jeg da, jeg er jo ganske opptatt av det. Så det blir ikke bare pizza og ostesmørbrød her. Men i dag blir det altså pizza for jeg har ikke tid til noe annet nå, vi har så mye å forberede før diskoteket på torsdag.

Trond kommer ruslende, han himler litt med øynene når Trine begynner å snakke om sunn mat.

-Du må bare fortsette med det der sunnhetsopplegget ditt Trine, det verste som kan skje er at du blir hengt opp ned, flirer han.

Trine, Thea og Trond i sofaen på Møteplassen.

Drømmejobben

Trine har mange planer for klubben.

-Jeg har lyst til at vi skal finne på noe med ungdommene, kanskje dra på turer, kino eller andre ting. Vi har snakket om gocart. Det aller viktigste er at ungdommene fortsetter å bruke dette som møteplass. Det er så viktig å ha et sted hvor man kan komme og være seg selv, her er alle godtatt sånn som de er. Derfor tenker jeg at ungdommene selv skal få lov til å bestemme aktivitetene, siden det er dem det handler om.

-Vi er jo her for dere, sier hun til Thea.

Thea nikker. Hun synes det høres bra ut med aktiviteter.

Er du her mye Thea?

-Jeg kommer hit hver dag når det er åpent, svarer søttenåringen, jeg synes det er fint å komme hit. Her respekterer alle hverandre. Jeg har fått mange nye venner her, og det er alltid noen voksne å snakke med hvis man trenger det.

Trine har hodet fullt av planer for klubben og ivrer etter å få satt planene ut i livet. Det er tydelig at hun har havnet på riktig sted.

Er det gøy med ny jobb?

-Jeg gleder meg sinnsykt til å komme skikkelig i gang med dette prosjektet, sier hun fornøyd. Når denne døra her åpnet seg for meg ble jeg kjempeglad, jeg brenner for ungdommene og kommer til gjøre det beste jeg kan for at de skal ha det fint her. For min del har jeg rett og slett landa drømmejobben.

Kommentarer

kommentarer