– Jeg har med pledd, ulltøy og bæreseler

Lørdag morgen setter Hege Aasgård kursen mot Hellas. Hun skal bruke de kommende dagene til å hjelpe flyktninger i land på den greske øya Chios og er spent på hva som venter henne.

Hege har ingen erfaring med hjelpearbeid som dette, men hun har et ønske om å vise flyktningene at det fortsatt finnes en verden med mennesker som vil dem vel.
– Jeg mener alle har en plikt til å hjelpe mennesker i nød. Det er opp til hver enkelt hvordan man bidrar, og jeg føler dette er den riktige måten for meg, forteller hun.
Det er organisasjonen ”Dråpen i havet” som organiserer hjelpen. Hege har med seg en tung, fullstappet koffert. Hun la ut en melding på facebooksiden sin om at hun skulle reise, og folk begynte raskt å melde inn hva de ville gi bort.
– Jeg har med pledd, ulltøy og bæreseler i kofferten. Vi skal dele ut mat, klær, medisiner og ikke minst omsorg.

12019788_1033317356699138_4460004094024659700_n

Hege håper hun får oppdatert facebooksiden sin jevnlig mens hun er på Chios, så hun kan føre en slags dagbok over hva som har skjedd og vise hva som faktisk foregår.
– Jeg tror jeg vil sitte igjen med både gode og vonde følelser etter dette. De fleste har en sterk historie, og man må være forberedt på å lytte til de som trenger det, forteller hun.
Flyktningene som kommer til Chios oppholder seg i byparken etter at de har kommet i land med gummibåt fra Tyrkia. De bor i telt og har svært dårlige forhold i byparken mens de venter på å bli registrert for videre transport til Athen.
– Det skal bli givende å få hjelpe mennesker som sårt trenger et teppe, en klem, mat eller hva det måtte være.

Vi kommer til å følge Hege’s opphold på Chios med oppdateringer på kandusi.no

Kommentarer

kommentarer