– Jeg har et nært og kjært forhold til Halden

Lørdag 30. september kommer Ingrid Bjørnov og flygelet hennes til Brygga Kultursal. Stikkord er støttestrømper, løsvipper og flygelbygging.

Ingrid Bjørnov går tydeligvis aldri tom for strøm. Ikke før vi er ferdige med å tørke lattertårene fra ett Bjørnov-show dukker hun opp med et nytt. Nå er hun ute på turné igjen, denne gangen med soloforestillingen Steinway to Heaven.

– Utgangspunktet er en klassisk klavéraften, forteller Ingrid Bjørnov, jeg starter med et dypdykk i flygelbygging og ender med en takk til pianister som har inspirert meg.

Klassisk himmelferd

Musikk og komikk er Ingrids suksessoppskrift, og disse to komponentene er tydeligvis hovedingrediensene i også dette soloshowet. Selv kaller hun forestillingen «en klassisk himmelferd».

– Innimellom ligger det litt baklengs Grieg, en støntmusikal om dataoppdateringer samt en liten jubileumsferd gjennom musikalen Which Witch.

Steinway to heaven hadde sin premiereforestilling på Drammen Teater i slutten av august, og Ingrid reiser rundt med forestillingen til langt ut på våren 2018.

Forrige uke ble det kjent at Ingrid måtte avlyse fire konserter på turnéen grunnet en beinskade hun pådro seg under premieren. Til hell og lykke for haldenserne er imidlertid pianistinnen friskmeldt og klar for konserten på Brygga Kultursal lørdag. Ingrid er tydeligvis en populær attraksjon i Halden, for forestillingen er utsolgt.

Bedre løkke neste gang hvis du ikke har kommet deg til billettluka ennå, for denne forestillingen er nemlig utsolg. Foto: Hanne Maren Torpen Hokstad.

Ingrid og Halden

Ingrid har vært i Halden mange ganger før, sist med showet Bjørnov & Sunde i november i fjor. Men hun har et forhold til Halden som går bakenfor tiden som omreisende pianistinne.

– Jeg har et nært og kjært forhold til Halden, mine besteforeldre bodde jo her, forteller Ingrid.

– Bestemor jobbet på meieriet, jeg har spist meg stappmett på smågodt fra den gamle Cornekiosken, sier hun videre.

Ingrid kommer ikke bare til Halden, hun har med seg noe av Halden også. På sin klassiske himmelferd-turné får hun nemlig assistanse av lokal kaliber:

– Og så må jeg få legge til at den enestående haldenseren Tomas Adrian Glans medvirker i forestillingen!

Tomas Glans har samarbeidet med Ingrid en rekke ganger før, blant annet i kriminalmusikalen Den Syngende frøken detektiv og i den politiske musikalen Halve Kongeriket på Det norske teatret.

Kommentarer

kommentarer